Ilustracija

Inspektor Federalne uprave policije koji je osumnjičen za krivična djela primanje dara i odavanje službene tajne, predat je nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izjavila je novinarima glasnogovornica ovog tužilaštva Azra Bavčić.

Po njenim riječima, on će biti zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Naime, po nalogu Kantonalnog  tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Federalne uprave policije lišili su slobode inspektora FUP-a, inicijala  E. Z. (1980.), zbog krivičnih djela primanje dara ili drugih oblika koristi i odavanje službene tajne. Riječ je o inspektoru Odjela za droge, koji se sumnjiči se da je u proteklom periodu odavao informacije iz pojedinih istraga, dojavljivao osumnjičenima da su predmet rada FUP-a zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

(FENA) F.F.


1
Komentari

avatar
1 Teme komentara
0 Odgovori na temu
0 Followers
 
Najnoviji komentari
Najpopularniji komentari
0 Autori komentara
Autori nedavnih komentara
  Prati komentare na ovaj članak  
Najnovije Najstarije Najpopularnije
Obavijest o
trackback

… [Trackback]

[…] Read More on on that Topic: tntportal.ba/vijesti/fena-novost-inspektor-odjela-za-droge-fup-a-predat-u-nadleznost-tuzilastva-ks/ […]