Utorak, 3 kolovoza, 2021

Izložbom Huseina Šljive završeno ovogodišnje Bugojansko proljeće

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Izložbom umjetničkih radova pod nazivom „Identitet“ autora Huseina Šljive, koja je otvorena sinoć u Umjetničkoj galeriji KSC-a Bugojno, završeno je 21. po redu „Bugojansko proljeće“ .

Izložbu je otvorio načelnik Hasan Ajkunić, čestitajući autoru na dosadašnjem radu, uz želju da i ubudućnosti postiže uspjehe u poslu, kojim se bavi.

Također, ukazao je na značaj koji pomenuta manifestacija ima za građane Bugojna, koji s pažnjom prate sve kulturne događaje, u organizaciji KSC-a.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

-Bugojansko proljeće izraslo je u manifestaciju, koju tokom mjesec dana trajanja posjeti nekoliko hiljada posjetilaca. Po tome se svrstava među najposjećenije u BiH – naglasio je.

Prigodnim riječima, prisutnima su se obratili organizator kulturnih aktivnosti KSC-a Bugojno Vahid Duraković, direktor ove javne ustanove Mirza Idrizović, bugojanski umjetnik Antonio Džolan, i poznati bh glumac Armin Omerović.

Husein Šljivo je rođen 1977. u Prozoru, a trenutno živi u Bugojnu. Po zanimanju je magistar likovnih umjetnosti u edukaciji. Radi kao nastavnik i profesor likovne kulture u nekoliko osnovnih i srednjih škola u Gornjem Vakufu-Uskoplju, Prozoru-Rami i Donjem Vakufu.

Svoja djela do sada je predstavio na deset samostalnih i oko dvjesta kolektivnih izložbi, koje su organizirane u mnogim bh. gradovima i inozemstvu (Bugarska, Brazil, Argentina, Turska, Srbija, Hrvatska, Mekedonija, Grčka, Austrija, Mađarska, Italija, Poljska, Kina i Japan).

Član je više likovnih udruženja u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Njemačkoj, te dobitnik brojnih priznanja i nagrada.

(FENA) M.B.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas