Utorak, 3 kolovoza, 2021

Javni poziv za podršku projektima iz oblasti obrazovanja i znanosti u FBiH

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti (FMOZ) raspisalo je Javni poziv za podršku projektima iz oblasti obrazovanja i znanosti, i to iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, visokog obrazovanja i studentskog standarda te iz oblasti znanosti od značaja za Federaciju BiH, za što su osigurana sredstva u federalnom proračunu za 2019. godinu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U okviru Transfera za obrazovanje i ove je godine predviđena podrška projektima poboljšanja inkluzivnosti predškolskog i osnovnog obrazovanja, projektima angažiranja Rom medijatora radi povećanja obuhvata i redovnog pohađanja osnovnog obrazovanja djece romske nacionalnosti te za podršku programima obuke, stručnog osposobljavanja i usavršavanja odraslih osoba, s fokusom na žene radi lakše integracije na tržište rada.

Također, predviđeno je i (su)financiranje programa i projekata koji doprinose razvoju ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kod djece predškolskog uzrasta, učenika osnovnih i srednjih škola, te stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja prosvjetnih radnika u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, kao i podrška knjižnicama srednjih škola u nabavi školske lektire, izvijestio je FMZO.

Javni poziv objavljen je i za odabir programa i projekata Transfera za financiranje studentskog standarda – prošireni studentski standard, a odabir će se vršiti za podršku projektima studentskih organizacija visokoškolskih javnih ustanova u Federaciji BiH.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U okviru Transfera za oblast znanosti od značaja za Federaciju BiH, Javni poziv je raspisan za šest programa, i to za podršku organizaciji domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova, te izdavanju referentnih znanstvenih časopisa, zbornika radova, bibliografija i sl., odnosno za podršku postizanju referentnosti domaćih znanstvenih časopisa, uz otkup dijela tiraža.

Sredstava su planirana i za podršku znanstvenim i znanstveno-stručnim društvima te javnim znanstvenim ustanovama u izdavanju novije znanstvene literatura, uz otkup dijela tiraža, kao i za otkup novije znanstvene literature od komercijalnih izdavača s područja FBiH.

Podrška je predviđena i autorima koji nisu zaposleni na nekoj od javnih visokoškolskih i znanstvenih ustanova u izdavanju novije znanstvene, stručne i sveučilišne literature, uz otkup dijela tiraža, kao i za (su)financiranje istraživačkog rada, znanstvenog usavršavanja i studijskih boravaka u zemlji i inozemstvu, također za kandidate koji nisu zaposleni na nekoj od javnih visokoškolskih i znanstvenih ustanova.

Tekst Javnog poziva objavljen je na službenoj web stranici Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti – www.fmon.gov.ba – uz rok prijave do 22.05.2019. godine.

(FENA) I.B.

 


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas