13.8 C
Sarajevo
Utorak, 28 rujna, 2021

Malonogometni turnir ‘Budi moj prijatelj’ u okviru Evropske sedmice nogometa

Ovogodišnja Evropska sedmica nogometa obilježava se od 25. maja do 2. juna. Specijalna olimpijada BiH će u saradnji s Nogometnim Savezom BiH organizovati brojne inkluzivne aktivnosti, među kojima je i malonogmetni turnir “Budi mi prijatelj”, koji će biti održan sutra u Sportskom centru “Safet Zajko”.

Učestvovat će 260 takmičara i takmičarki koji će doći iz SFK 2000 Sarajevo, BAAP Sportivo, SF Respekt, Udruženje “Oaza”, Udruženje Majke hendikepirane djece TK, Udruženje “Sunce” Derventa, Zavoda “Drin”, Zavoda “Pazarić”, učenici Treće Gimnazije i Srednje škole za stručno osposobljavanje.

Manifestaciju će podržati brojni bivši i sadašnji sportisti Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Semira Hurem, Marko Perišić, Nermin Jamak, Miljan Govederica.

– Posebno ističemo da će na ovoj manifestaciji nastupiti djeca izbjeglice koje trenutno borave u Bosni i Hercegovini i njihovi roditelji, jer je ovogodišnja Evropska sedmica nogometa posvećena izbjeglicama koje borave u mnogim evropskim zemljama, uz poruku da nogometna igra širi prijateljstvo, pruža ruke prijateljstva i mnogoj nedužnoj djeci pruža zadovoljstvo – saopćeno je iz Specijalne olimpijade BiH.

Druga manifestacija predviđena je 2. juna u Srebrenici gdje će se održati Državno inkluzivno prvenstvo u malom nogometu, na kome će nastupiti više od 200 takmičara.

Treća manifestacija će biti održana u Banjoj Luci na Panevropskom univerzitetu “Apeiron” pod nazivom Inkluzivni dani Apeirona.

- Oglašavanje - malonogometni turnir 'budi moj prijatelj' u okviru evropske sedmice nogometa

Podršku organizaciji ovih manifestacija dali su UNICEF, UNFPA, ESPN.

(FENA) H.D.


2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima