Srijeda, 4 kolovoza, 2021

Otvorene prijave za devete Sportske igre mladih

Devete BH Telecom Sportske igre mladih i ove godine održavaju se u 38 bh. gradova i organizuju najveću zabavu za djevojčice i dječake iz čitave Bosne i Hercegovine. Mali sportisti će se imati priliku takmičiti u deset sportskih disciplina: nogometu, rukometu, košarci, tenisu, stonom tenisu, odbojci, atletici, odbojci na pijesku, šahu te igri ‘između dvije vatre’, i to u dvije starosne kategorije: 2004. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U 2019. godini Igre nastavljaju projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji s Košarkaškim savezom BiH, te uz finansijsku podršku USAID-a, a koji ima za cilj širenje prijateljstva i tolerancije među najmlađim sugrađanima.

I ove godine će Igre, u šest bh. gradova, organizovati takmičenja u UNIFIED sportovima gdje će se djevojčice i dječaci sa i bez poteškoća u razvoju, čineći jednu ekipu, boriti za titulu najboljih kao i plasman na Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu. Također, kroz zabavno-edukativne radionice pod nazivom „Moja sportska priča“, djevojčice i dječaci iz Bosne i Hercegovine će imati priliku upoznati prijatelje i ambasadore Igara, poslušati njihova dosadašnja sportska iskustva te saznati sve što ih interesuje o njihovim sportskim uzorima. Posebna pažnja ove godine će biti posvećena animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom i rušenju predrasuda o „muškim sportovima“ kroz radionice „Moja uspješna priča“ sa poznatim bh. sportiskinjama. Specijalni partner Igara i ove godine je Olimpijski komitet BiH koji kroz Igre promoviše sportska i olimpijska načela, ali i zdrav način života, saopćili su organizatori.

Prvi grad domaćin Igara je Orašje, a potom Gradačac.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Igre su u proteklih osam godina okupile 264.850 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine. I u 2019. godini, nakon regionalnih takmičenja, najbolje ekipe i pojedinci širom BIH, učestvovat će na petodnevnom, finalnom takmičenju u Sarajevu, a pobjednici finala branit će boje naše države na međunarodnom finalu Igara u Splitu.

(FENA) H.D.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas