Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Poziv privrednicima iz BiH za poslovne susrete na Novosadskom sajmu

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Evropska mreža preduzetništva ((Enterprise Europe Network – EEN) u Srbiji – Biznis inkubator Novi Sad i Privredna komora Srbije u saradnji sa Novosadskim sajmom,  i u suorganizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (kao koordinator EEN Mreže FBiH), poziva privredne subjekte i druge zainteresirane iz Bosne i Hercegovine da učestvuju na međunarodnim poslovnim susretima – [email protected], koji će se  održati u okviru  86. Međunarodnog polјoprivrednog sajma u Novom Sadu,   14. maja 2019. godine na Novosadskom sajmu, Kongresni centar „Master“.

Osnovna cilјna grupa su proizvođači i trgovci hrane i pića, ali  je događaj otvoren i za povezane sektore poput: polјoprivredne mehanizacije; đubriva i sredstava za zaštitu bilјa; pakovanja; obnovlјivih izvora energije u polјoprivredi; opreme za proizvodnju i preradu hrane; primjenjene nauke i istraživanja itd.

[email protected] želi da podstakne poslovnu saradnju izraženu kroz veći obim razmjene prehrambenih proizvoda sa inostranstvom, kroz povezivanje proizvodnje, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima i sl., ali i saradnju u oblasti razmjene znanja i tehnologije i posebno u unapređenju konkurentnosti kroz zajedničko učešće u nacionalnim i evropskim programima i fondovima.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Međunarodni polјoprivredni sajam u Novom Sadu, koji se ove godine održava  86. put, predstavlja vodeći sajam iz oblasti agrobiznisa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, navode iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

(FENA) E.F.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas