15 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Rusi ulažu najmanje dva miliona eura u film i seriju o Tesli

Glumac i producent Miloš Biković potpisao je danas u Sankt Peterburgu protokol o saradnji na projektu “Tesla” sa ruskom Nacionalnom medija grupom, u prisustvu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.

Ta kompanija je spremna da uloži u film i seriju o Nikoli Tesli najmanje dva miliona eura.

Ugovor je potpisan u okviru ekonomskog foruma SPIEF, sa ćerkom firmom ruske kompanije – STS televizijom, koja ima višemilionsku publiku, a poznata je po seriji “Kuhinja”, rekao je Biković novinarima.

Biković je podsjetio da će se snimati serija i film o naučniku Nikoli Tesli i da je prošle godine taj projekt predstavljen u Kanu, kada ga je podržao i ministar Dačić.

“Sada smo otišli korak dalje i našli partnera u Rusiji koji je spreman da uloži najmanje dva miliona eura u taj projekt. Tako da mogu s ponosom da kažem da smo uspjeli da za jednu srpsku temu, kao što je život Nikole Tesle napravimo korak i animiramo strane kompanije da investiraju u našu kulturu”, rekao je on.

Biković kaže da će projekt “Tesla” biti međunarodni, a ne samo za srpsko i rusko tržište, tako da će se raditi na engleskom jeziku.

- Oglašavanje - rusi ulažu najmanje dva miliona eura u film i seriju o tesli

“Da nas svijet pamti kao zemlju koja je dala najvećeg, možda i prvog, IT stručnjaka u svijetu, a ne na neki pogrešan način”, rekao je Biković, prenosi Tanjug.

Kaže da je projekat trenutno u fazi razrade, odnosno predprodukcije i da se traže autori koji su radili na top serijalima u velikim zapadnim produkcijama.

Cilj nam je da bude formatizovan za poznate platforme koje će postati naš partner, dodao je Biković.

On navodi da će razrada i pisanje projekta trajati najmanje godinu dana, a proizvodnja još toliko, tako da projekt neće biti predstavljen još dvije godine.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima