13.8 C
Sarajevo
Utorak, 28 rujna, 2021

U Sarajevu i ove godine Austrijski bal

Grad Sarajevo će i ove godine biti domaćin Austrijskog bala.

Ta svečanost, čije je održavanje prije tri godine inicirao Grad Sarajevo s gradonačelnikom Abdulahom Skakom na čelu, u subotu uveče, 8. juna u 20.00 sati ispunit će Vijećnicu tradicionalnim bečkim valcerom i modernim plesovima uz zvukove najljepših i najpoznatijih klasičnih kompozicija, najavljeno je iz Grada Sarajeva.

– Svjedočit ćemo još jednoj prelijepoj sarajevskoj priči, kojom se bh. prijestolnica pridružila porodici evropskih i svjetskih metropola u kojima se održava ova prestižna manifestacija. Učinit ćemo sve da se to 3. izdanje Austrijskog bala, realizuje na visokom profesionalnom i umjetničkom nivou, te stekne još veću reputaciju i postane jedan od važnih i dragocjenih društvenih i kulturnih događaja za naš glavni grad – istaknuo je Skaka.

Ta jedinstvena plesna manifestacija, koja će i ove godine ugostiti renomirane umjetnike, postaje lijepa tradicija, dio kulturne i turističke ponude Grada Sarajeva.

– Sarajevo je festivalski grad, a festivali su radost i prilika da sretnemo prijatelje, stvaraoce, istomišljenike. To je i prilika da razmijenimo pozitivne priče, iskustva i vizije. Zato se i radujemo ovom projektu koji daje pečat još uspješnijoj i snažnijoj saradnji sa našim osvjedočenim prijateljima i partnerima iz Beča i Austrije – kazao je gradonačelnik Sarajeva.

(FENA) J.Č.


3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima