ChatBot

Slovenski glazbenik Rok Terkaj (36) priprema se za komponiranje paraolimpijske himne, s mišlju na olimpijske igre sportaša s hendikepom koje se održavaju u Tokiju u kolovozu iduće godine, a inspiraciju traži i u druženju sa sportašima invalidima, kako bi vidio gdje nalaze motiv za svoje aktivnosti.

Najpopularniji slovenski reper, koji nastupa pod umjetničkim imenom “Trkaj”, u suradnji sa savezom sportaša invalida će pred paraolimpijske igre iduće godine pripremiti himnu o sportskim invalidima, a s nekima od njih se već susreo, pa čak i isprobao u košarci na invalidskim kolicima, navode slovenski mediji.

Himna koju se sprema snimiti ovoga ljeta bit će namijenjena promociji sporta među invalidima, osobito mladima, ističući njihovu motivaciju, moć i rezultate kojima se pomiču granice, objavio je slovenski paraolimpijski odbor.

“Igrajući s njima sjedeću košarku u invalidskim kolicima shvatio sam da su invalidi-sportaši veliki borci koji nikad ne posustaju i vidio koliko im znači sport. Kad doživiš nesreću i postaneš invalid, promijene se pravila igre i svoj život moraš pisati iznova. Takvi sportaši su svjesni da su velika inspiracija svim ljudima, a posebno ostalim invalidima, zato: kapu dolje”, kazao je glazbenik o svojim iskustvima u druženju sa nekoliko slovenskih paraolimpijaca koji se pripremaju za iduće nastupe, prenosi Hina.

Popularni Trkaj će se uskoro zatvoriti u studio i pripremiti tekst i glazbu za paraolimpijsku himnu koja će biti premijerno predstavljena na priredbi proglašenja najboljih slovenskih sportaša invalida krajem ove godine, objavio je slovenski paraolimpijski savez.

(FENA) N.M.


Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o