3.8 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

Slovenski glazbenik i reper komponira glazbu za paraolimpijske igre

Slovenski glazbenik Rok Terkaj (36) priprema se za komponiranje paraolimpijske himne, s mišlju na olimpijske igre sportaša s hendikepom koje se održavaju u Tokiju u kolovozu iduće godine, a inspiraciju traži i u druženju sa sportašima invalidima, kako bi vidio gdje nalaze motiv za svoje aktivnosti.

Najpopularniji slovenski reper, koji nastupa pod umjetničkim imenom “Trkaj”, u suradnji sa savezom sportaša invalida će pred paraolimpijske igre iduće godine pripremiti himnu o sportskim invalidima, a s nekima od njih se već susreo, pa čak i isprobao u košarci na invalidskim kolicima, navode slovenski mediji.

Himna koju se sprema snimiti ovoga ljeta bit će namijenjena promociji sporta među invalidima, osobito mladima, ističući njihovu motivaciju, moć i rezultate kojima se pomiču granice, objavio je slovenski paraolimpijski odbor.

“Igrajući s njima sjedeću košarku u invalidskim kolicima shvatio sam da su invalidi-sportaši veliki borci koji nikad ne posustaju i vidio koliko im znači sport. Kad doživiš nesreću i postaneš invalid, promijene se pravila igre i svoj život moraš pisati iznova. Takvi sportaši su svjesni da su velika inspiracija svim ljudima, a posebno ostalim invalidima, zato: kapu dolje”, kazao je glazbenik o svojim iskustvima u druženju sa nekoliko slovenskih paraolimpijaca koji se pripremaju za iduće nastupe, prenosi Hina.

Popularni Trkaj će se uskoro zatvoriti u studio i pripremiti tekst i glazbu za paraolimpijsku himnu koja će biti premijerno predstavljena na priredbi proglašenja najboljih slovenskih sportaša invalida krajem ove godine, objavio je slovenski paraolimpijski savez.

(FENA) N.M.


0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima