12 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

U Travniku održan dječji festival ‘Futurea’

Dječji festival “Futurea” upriličen je danas u Travniku, a mališani su se zabavljali uz klaunove, mađioničare, ples i društvene igre.

U organizaciji fondacije “Out of Area” iz Nizozemske, festival “Futurea” održava se u Travniku već treći put, a ove godine, također, u Fojnici, Jajcu i Čapljini.

– Prije dva dana bili smo u Fojnici, gdje je bilo mnogo djece. Imali smo lijepo vrijeme i napravili smo veliki party vani – kazala je Anée Cossé iz fondacije “Out of Area”.

Ona je podsjetila da je fondacija pokrenula festival “Futurea” nakon 12-godišnje podrške u održavanju Kid’s Festivala u Sarajevu.

– Umjesto da djeca dolaze na festival u Sarajevo, mi smo odlučili da odemo njima. Sve se događa u glavnom gradu, tako da smo mi odlučili organizirati festival “Futurea” u četiri grada – dodala je Cossé.

Volonterka fondacije “Out of Area” Mirela Spahić kazala je da festival u Travniku svake godine posjeti više stotina djece, prvenstveno učenika osnovnih škola iz Travnika i okolice.

- Oglašavanje - u travniku održan dječji festival 'futurea'

– Sve dok imamo veliki broj djece koja dolaze imat ćemo i ovaj festival. Ove godine smo u dva autobusa, dovezli djecu iz Vitovlja, koja do sada nisu imala šansu da dođu na Festival – naglasila je.

Nakon Fojnice i Travnika, dječji festival bit će održan u Jajcu i Čapljini.

(FENA) R.G.

 

 


u travniku održan dječji festival 'futurea'

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima