Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Učenici pet bh. gradova izradili letke i promovirali turizam

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Rezultati projekta “Srednjoškolci sjeveroistočne Bosne u zajedničkoj promociji turističke ponude” koji je provodilo Udruženje “Nerda” s pet škola iz oba bosanskohercegovačka entiteta i Brčko Distrikta, prezentirani su danas u Tuzli.

Učenici Mješovite srednje škole Kalesija, Mješovite srednje elektrotehničke škole Tuzla, Tehničke škole Brčko Distrikta, Tehničkog školskog centra Zvornik i Srednjoškolskog centra Mihailo Petrović Alas Ugljevik, njih 30, izradili su promotivni turistički letak, i tako predstavili najvažnije destinacije za turiste u svojim gradovima.

Leci su izrađeni nakon što su učenici prošli obuku iz oblasti grafičkog dizajna, a biti će podijeljeni turističkim zajednicama i uredima u ovih pet gradova.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Projekt menadžerica u Udruženju “Nerda” Amra Jaganjac pojasnila je da je u okviru projekta provedeno pet modula, a svaka od škola bila je domaćin jednog od modula, dok su ih učenici iz svih škola pohađali.

– Nakon što su zajednički izradili letke organizirana je i njihova podjela na dva granična prijelaza u Orašju i na Rači kako bi se posjetitelji Bosne i Hercegovine mogli informirati o turističkoj ponudi sjeveroistočne BiH – dodala je.

Tokom projekta, koji je finansijski podržala Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, učenici su posjetili nekoliko lokacija u Hercegovini i upoznali se s kulturno-historijskim naslijeđem tog dijela BiH.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas