Gabi Novak o posljednjoj želji Arsena Dedića: Kajem se što mu je nisam ispunila

Arsen Dedić i Gabi Novak… nekada je iza tih imena dovoljno staviti tačku i već imate cijelu ljubavnu priču, muzičku fantaziju i obilje anegdota i crtica iz života muzičkih genija.

Buduća pokoljenja

Ipak, neke stvari o ovom tandemu saznali smo tek naknadno, iza Arsenove smrti. Tako je, na primjer, Gabi u jednom intervjuu otkrila kako jednu želju Arsenovu ipak nije uspunila, zbog čega joj je danas žao.

Nagovarao ju je, naime, da napiše knjigu o svom životu.

– Arsen me je dugo pokušavao nagovoriti da napišem autobiografiju. Govorio je: “Ti samo pričaj. Ja ću te slušati… Možemo mjesecima pričati. A onda ćemo Tonko Maroević i ja to lektorisati, malo dotjerati i napraviti knjigu”. Ali nisam htjela, nije mi se dalo, a sad mi je žao što mu nisam ispunila tu želju – ispričala je Gabi.

gabi novak o posljednjoj želji arsena dedića: kajem se što mu je nisam ispunila

– Jer istina je da će jednog dana, kad neminovno odem, ta knjiga ostati kao dragocjen i zanimljiv podsjetnik na cijelu moju karijeru. Za buduća pokoljenja, kako se kaže – zaključila je.

Umjesto nje same, veliku knjigu o njenoj veličanstvenoj karijeri napisao je Siniša Škarica.

U braku 42 godine

– Stvarao je tu knjigu godinu i po i zaista je uspio u svakom pogledu – ispričala je Gabi.

S Arsenom Dedićem u braku je provela 42 godine. Upoznali su se 1958. godine, kad je Arsen napisao pjesmu “Netko bdije nadamnom” za Gabin prvi album.

The post Gabi Novak o posljednjoj želji Arsena Dedića: Kajem se što mu je nisam ispunila appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU