Delegacija Grada Zenice na poziv Saveza izviđača grada Zenice, posjetila je odmaralište Smetovi gdje je u toku program zimovanja djece i omladine “Smetovi 2019”.

Radi se o programu koji Savez izviđača tradicionalno organizuje uz podršku Gradske uprave, a u okviru kojeg više od stotinu djece, podijeljenih u pet grupa borave u Domu izviđača na Smetovima.

Pored nezaboravnog druženja, igara na snijegu, sankanja djeci su tokom petodnevnog boravka obezbijeđeni i instruktori za skijanje.

Program zimovanja djece i omladine “Smetovi 2019” provodi se u periodu od 03.01.-20.01.2019. godine.

Tokom posjete razgovarano je i o projektu “Eko kuća Smetovi” koji podrazumijeva izgradnju ekološkog objekta novog izviđačkog doma s pratećim sadržajima.

“Projekat smo planirali realizovati uz finansijsku podršku viših nivoa vlasti i drugih subjekata. Međutim, nismo uspjeli jer od viših instanci nismo dobili sredstva za realizaciju projekta. Ipak se nadamo da će se to ove godine promijeniti”, naglasila je Sumea Mujkanović, pomoćnica Gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti ističući da je Gradska uprava i ove godine za izgradnju novog izviđačkog doma planirala sredstva u iznosu od 100.000 KM.

Osim izgradnje Eko kuće planirana je izgradnja novog i obnova postojećeg igrališta, postavljanje šadrvana za izletnike, kao i klupa za planinare cijelom dužinom puta od podnožja do vrha Smetova.

 

zenica.ba

3
Komentari

avatar
3 Teme komentara
0 Odgovori na temu
0 Followers
 
Najnoviji komentari
Najpopularniji komentari
0 Autori komentara
Autori nedavnih komentara
  Prati komentare na ovaj članak  
Najnovije Najstarije Najpopularnije
Obavijest o
trackback

… [Trackback]

[…] Find More here on that Topic: tntportal.ba/vijesti/grad-podrzao-zimovanje-djece-i-omladine-na-smetovima/ […]

trackback

… [Trackback]

[…] Find More on that Topic: tntportal.ba/vijesti/grad-podrzao-zimovanje-djece-i-omladine-na-smetovima/ […]

trackback

… [Trackback]

[…] Read More Info here on that Topic: tntportal.ba/vijesti/grad-podrzao-zimovanje-djece-i-omladine-na-smetovima/ […]