11.6 C
Sarajevo
Srijeda, 7 lipnja, 2023

Igor Vukojevic – novi singl “Kapija”

Igor Vukojević je objavio novi singl “Kapija”, koji je za kratko vrijeme osvojio publiku, ali i privukao veliku pažnju domaćih i regionalnih medija, koji su mu posvetili značajan prostor za predstavljanje.

Ova lagana pop balada nosi Vukojevićev prepoznatljiv autorski pečat.
Osim što je radio muziku, tekst i aranžman za novu pjesmu, Igor ju je u potpunosti i odsvirao u njegovom muzičkom ateljeu, uz Aleka Aleksova, koji je svirao klavijature.

“Kapija“ je ekranizirana u minimalističkom stilu, kako bi se naglasila emocija, a fokus i pažnja publike bili na pjesmi, riječima i melodiji.

Mislim da muzika treba prvenstveno da se sluša, jer to slušatelja vodi u drugu dimenziju. Odavno se ovdje sve svelo na vizualizaciju, a video je surovo preuzeo primat u muzičkoj industriji. Želim u svojim pjesmama prezentovati drugu vrstu prioriteta i omogućiti da pažnja bude usmjerena na sadržaj, na emociju, jer, kako reče jedan pametan čovjek, estetika je danas bolest nesuštine”, rekao je Igor Vukojević o novoj pjesmi i spotu.

Nakon fantastičnog dueta sa Žanamari Perčić “Srce ne pita“, numerom “Kapija“ Igor nastavlja najavu i pripreme za novi album koji bi trebao biti album prvijenac na hrvatskom tržištu, a koji će biti objavljen u izdanju „Croatia Recordsa“.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU