5.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 9 prosinca, 2021
Još

  Izmješteni migranati pronađeni u napuštenim objektima na području grada Bihaća

  ()

  Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine jutros je poduzela operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća i izmještanje migranata iz napuštenih objekata u naselju Žegar-Vedo Polje u privremeni prihvatni centar Lipa. 

  Inspektori te Službe su uz asistenciju MUP-a USK-a, PS Bihać, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na navedenoj lokaciji, gdje su zatekli 125 osoba, muškaraca samaca porijeklom iz Afganistana i Pakistana od kojih su i dvije maloljetne osobe bez pratnje porijeklom iz Afganistana.

  Služba za poslove sa strancima je migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i njihova registracija, te osigurani smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi.

  Maloljetne osobe bez pratnje je preuzeo staratelj iz Centra za socijalni rad Bihać i oni će biti smješteni u Centar za djecu i mlade Doboj Istok.

  Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji s lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog Kantona, saopćeno je iz te institucije.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO