Kako odabrati najbolji ruksak za dijete

Djeca veoma brzo odrastaju. Dok trepnete par puta oni su već ambiciozni prvačići, te je veoma bitno da pronađete najbolji ruksak koji će im odgovarati.

Upravo tu dolazimo do dileme kako odabrati najbolji ruksak za dijete. Tržište je dana prepuno raznih vrsta i modela ruksaka, od onih običnih koji su napravljeni samo do platna, do onih koji su postavljeni štite leđa i držanje vašeg djeteta i veoma su korisni za dalji razvoj. Veoma je teško odabrati pravi ruksak koji će biti kvalitetan, a ujedno i praktičan za svakodnevnu upotrebu.

Danas ćemo vam predstaviti najbolji način na koji možete odabrati najbolji ruksak za vaše mališane.

Koliko je bitan kvalitetet

Kvalitete je veoma bitan. Upravo on diktira hoće li vaše dijete nositi ruksak koji je čvrst i koji je ergonomski postavljen da se prilagodi leđima i da štiti leđa vašem djetetu. Djeca su vrlo osjetljiva u ovim godina dolazi do brzog razvoja, cijelo tijelo se formira i kostur se iz dana u dan mijenja. Ako ne pazite vrlo je lako da se deformira kičma u razvoju. Recimo težina, današnji prvačići nose previše knjiga, od prvog do četvrtog razreda govorimo o velikom broj knjiga, teka i razno raznog pribora. Samo za par dana visok pritisak na leđa može izazvati ozbiljne posljedice, stoga je veoma bitno da je ruksak kvalitetan da ima ortopedska svojstva i da je udoban.

kako odabrati najbolji ruksak za dijete

Šta podrazumijeva ortopedski ruksak, odnosno ruksak koji je anatomski ispravan, prednosti ovog ruksaka su sljedeće:

•             Lakoća. Težina sadržaja u ortopedskim ruksacima čini se manjom nego što zapravo jest – a sve zbog ispravne raspodjele mase na cijeloj površini torbe. Djetetu postaje lakše nositi svoj svakodnevni teret.

•             Sigurnost. Zbog vrlo učinkovite raspodjele opterećenja, ruksak nema štetan utjecaj na kralježnicu djeteta. Odnosno, torba nije sposobna liječiti bolesti kralježnice, ali neće pridonijeti njihovoj pojavi.

•             Comfort. Zbog činjenice da okvir anatomski odgovara leđima djeteta, on ne osjeća nelagodu čak i za vrijeme dugih putovanja duž puta od kuće do škole.

Stoga je veoma bitno da se odlučite za kvalitetna ortopedski ruksak. Ruksaci na pulsebih.com su od visokog kvaliteta i s ovim ruksacima ne možete pogriješiti. Od vrtićkog uzrasta, pa sve do  srednje škole možete pronaći ruksak za svaki uzrast. Ono s čim se Pulse ponos je kvalitetna ergonomija i dobar dizajn. Vaše dijete će imati prelijep ruksak sa zanimljivim dizajnom, a pri tome će vam biti zahvalno zbog dobre postave i lakoće s kojom će nositi knjige.

kako odabrati najbolji ruksak za dijete

Sve u svemu veoma kvalitetan ruksak i koji god model izaberete nećete se pokajati.

Kako odrediti potrebnu veličinu ruksaka

Prilikom odabira određenog modela možete se voditi oznakama koje je dao proizvođač – opis ruksaka označava približnu dob djeteta kojem je namijenjen ovaj ruksak. Međutim, “preporučena dob” nije uvijek tačno izračunata, a osim toga, varira od zemlje do zemlje, pa preporučujemo korištenje malo drugačijeg načina za odabir ruksaka.

•             Izmjerite širinu i dužinu djetetova ramena od ramena do kraja kukova.

•             Pažljivo proučite dimenzije vašeg omiljenog modela ruksaka.

  • Ako navedena širina i dužina torbe ne prelaze izmjerene vrijednosti, tada se ovaj model može sigurno kupiti.

Vrlo je važno da prilikom kupine ruksaka razmislite i o par sljedećih faktora:

  • pazite da se ruksak nosi na dva remena, jer je to jedina ispravna opcija;
  • težina napunjene torbe ne smije prelaziti 10% mase djeteta;
  • pretince treba ravnomjerno napuniti stvarima, tako da se opterećenje na ramenima i leđima dodatno smanjuje.

U današnjem vremenu velikog izbora vrlo lako možemo zanemariti kvalitet zbog dizajna. Stoga je veoma teško pronaći ruksak koji je idealan spoj zanimljivog i modernog dizajna i visoke kvalitete. Nadamo se da smo vam pomogli i da smo odgovorili na pitanje kako odabrati najbolji ruksak za vaše dijete. Zapamtite kvalitetan ruksak znači da će vaše dijete rasti zdravo i da će održati pravilno držanje.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU