Koliko s**s troši kalorija

U današnje vrijeme većina ljudi opsjednuti su s trošenjem kalorija i mršavljenjem, a ako se tokom seksa znojite i ostanete bez daha, normalno je pitati se koliko kalorija potrošite tokom seksa, prenosi shape.com.

Jedno istraživanje objavilo je da kod odnosa zdravih i mladih parova, muškarac izgubi 4,2 kalorije tokom jednog minuta seksa, a žena izgubi 3,1 kalorije po minutu.

Tokom cijelog trajanja seksa, koje je u ovom istraživanju bilo dvadeset i pet minuta, muškarac sveukupno potroši 101 kaloriju, žena 69.

Ipak, u stvarnosti je zapravo prosječno vrijeme trajanja seksa šest minuta, tako da je drugo istraživanje pokazalo da se potroši puno manje kalorija, između petnaest i dvadeset.

Ovi brojevi više odgovaraju stvarnosti te je jedno istraživanje promatralo koliko bi prosječna žena izgubila tijekom seksa od šest minuta, a to je 6,4 kalorija. Tako bi za sat vremena seksa izgubilo između 83 i 178 kalorija. Prije nego što počnete brojati svoje kalorije, trebate zapamtiti da zapravo količina potrošenih kalorija zavisi o vama. Sve zavisi o vašem zdravlju, libidu, vrsti seksa koji imate i pozi koju koristite. Ali, nije sve u kalorijama.

Najvažnije je da vi i vaš partner uživate, a kalorije se mogu sagorijevati i na druge načine.

(vecernji.hr)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU