Naslovnica Lifestyle Izgledajte super u odijelu i patikama

Izgledajte super u odijelu i patikama

PODIJELI

​Nekad zabranjena kombinacija, koja je izazivala podsmijehe, danas je postala sastavni dio muške mode. Patike idu uz odijelo. Naravno, nećete nositi patike na vlastito vjenčanje (ili možda hoćete), ali u većini drugih prilika patike idu uz odijela.

oglasi

Ipak, uz odijelo (bar zasad) ne možete nositi najobičnije patike za sport, posebno ne za trčanje i košarku. Patike koje se nose uz odijelo moraju biti moderne, elegantne, po mogućnosti jednobojne i bez visokih đonova.

Iako se ranije mislilo da ovakve poteze povlače muškarci kojima je udobnost jedino važna, te oni koji komfor stavljaju ispred stila i lijepog izgleda, mišljenja su se sada promijenila. Kombinovanje odijela sa patikama je postalo veoma moderno i jedan je od vodećih trendova svuda u svijetu.

Ukoliko ste spremni da probate ovaj trend, savjet stilista je da se za početak držite klasike. Kao što uz jednobojno odijelo obuvate klasične cipele u crnoj boji, u ovom slučaju uz jednobojno odijelo obujte jednobojne patike. Ne eksperimentišite mnogo, samo umjesto cipela obujte patike. Pošto su vam patike u bijeloj boji, najbolje je da i košulja bude bijela, a odijelo plavo.

Ne štedite na kvalitetu kada je kupovina patika u pitanju. Za ovaj model obuće, a naročito zato što se nosi uz odijela koja su sama po sebi za formalnije prilike, važno je da patike budu od kvalitetnih materijala i odličnog dizajna. Najčešće su to patike od glatke kože u crnoj i bijeloj boji, ili od prevrnute kože u sivim i krem nijansama.

U svakom slučaju, kada poželite da obučete ovu kombinaciju, pridržavajte se ovih zlatnih pravila:

Prvo pravilo koje treba da slijedite je da patike treba da komplimentiraju odijelu, a ne da ga nagrđuju ili učine smiješnim. Izbjegavajte klaunske kombinacije.

Ako ne znate odabrati boju, odlučite se za bijele patike. Bijele patike će vam uvijek dati elegantan izgled bez obzira na to koje boje bilo odijelo.

Birajte odijela užih i kraćih nogavica. Na patike nikako ne idu hlače širokih dugih nogavica.

nezavisne.com