Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Manchester City pred izabcivanjem iz Lige prvaka, UEFA radi istragu zbog finansijkog fair playa

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Prema pisanju uglednog New York Timesa, zbog kršenja finansijskog fair playa, UEFA bi, nakon istrage, mogla isključiti engleskog prvaka iz Lige prvaka.

Kako navodi New York Times, već mjesecima City je predmet istrage UEFA-inih regulatornih tijela, a ista su se prije dvije sedmice sastala u Nyonu kako bi raspravljala o zaključcima istrage.

Konačnu odluku javnosti će prezentirati voditelj istrage, inače bivši premijer Belgije Ives Laterne, a očekuje se da će tražiti izbacivanje Cityja iz europskih natjecanja na minimalno godinu dana.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Šeik Mansour uložio je milijarde eura u pojačanja, plaće igrača i osoblja i izgradnju infrastrukture u zadnjih 10 godina, ali sve to moglo bi mu biti uzalud ako ovaj plan UEFA-inih istražitelja bude uvažen. Nije jasno bi li se, kada bi prijedlog bio prihvaćen, kazna za City odnosila na sljedeću sezonu Lige prvaka ili tek na onu kasniju, 2020./21.

Naravno, City će u slučaju da UEFA donese sankcije imati pravo na žalbu pred CAS-om, a sigurno će ga i iskoristiti ako budu morali jer su ranije ove godine u saopćenju istaknuli kako “odbacuju sve optužbe kao neistinite”.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas