Mozzart dio uspješne sportske priče „Izbor najboljeg sportiste BiH“

Krunisanjem tekvondoiste Nedžada Husića i košarkašice Džonkel Džons uspješno je zatvorena još jedna stranica tradicionalnog „Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine“ koji već 21 godinu organizuju “Nezavisne novine” i Radiotelevizija BiH. Podršku ovom događaju dala je i kompanija Mozzart.

Osim najboljeg sportiste i sportiskinje, stručni žiri, kojim je predsjedavao proslavljeni rukometaš Jasmin Mrkonja, nagradio je sportiste, sportistkinje i sportske kolektive u još deset kategorija. Tako je nagrada za najbolju ekipu otišla u ruke ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH dok je selektor “zmajica” Goran Lojo ponio titulu najboljeg trenera. Plivački klub Spid je nagrađen za razvoj sporta, a Nogometni klub Čelik za fer-plej. Nagrade za životno djelo dodijeljene su Zvonimiru Noki Serdarušiću, Mari Lakić Brčaninović, te posthumno Josipu Bukalu i Daki Radoševiću. Najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom je reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, a njen član Stevan Crnobrnja najbolji sportista za osobe s invaliditetom.

Za najperspektivniju sportistkinju i najperspektivnijeg sportistu proglašeni su mlada plivačka zvijezda Iman Avdić i talentovani tekvondoista Ilija Jukić.

Svečana manifestacija 20. decembra u Sarajevu bila je završni pečat još jedne upješne sezone našeg  sporta u godini na izmaku.

Ponosni smo što smo ponovo ovaj zahtjevan zadatak obavili na vrhunskom nivou i što uspjevamo da održimo potreban kvalitet kakav manifestacija poput ove iziskuje. Proglašenje najboljih je kruna našeg rada, rada žirija i svih onih koji su pomogli da se ova sportska priča uspješno nastavi. Ovo radimo isključivo zbog sportista koji su naši najbolji ambasadori”, kazala je Diana Radić, izvršna direktorica “Dnevnih Nezavisnih novina” i dodala da je u organizaciji i sprovođenju ovogodišnjeg projekta “Izbor najboljeg sportiste BiH” mogla da računa na podršku mnogih prijatelja sporta.

Dugujemo zahvalnost našim prijateljima i poslovnim partnerima na nesebičnoj podršci i pomoći u zajedničkoj promociji sporta i pravih životnih vrijednosti. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i da ćemo zajedno ispričati još mnogo uspješnih sportskih priča“-naglašava Radićeva.

Jedan od dokazanih prijatelja sporta je i kompanija Mozzart koja je bila neizostavni dio ove uspješne i pozitivne priče.

“Ova saradnja samo je djelić sportskog mozaika naše kompanije koja je opredijeljena da ulaže u sportske kolektive i mlade talente širom BiH. Smatramo da je važno pružiti podršku sportistima jer su oni nesumnjivo naši najbolji ambasadori. Sve ove aktivnosti sprovodimo vođeni idejom da mlade usmjerimo pravim sportskim i životnim vrijednostima“, kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU