Mozzart i ove godine uz kampanju „16 dana aktivizma“

Nastavlja se akcija „Stop nasilju nad ženama u BiH“

Danas se širom svijeta obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom, počinje kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“. Dio kampanje opet će biti i društveno odgovorna kompanija Mozzart koja se ovoj plemenitoj misiji, brojnim aktivnostima, pridružila i tokom prošle godine.

-Tokom cijele godine, a ne samo ovih 16 dana trajanja kampanje, podržavamo misiju zaustavljanja nasilja nad ženama. U narednom periodu planiramo da nastavimo da obilazimo Sigurne kuće širom BiH gdje ćemo uručivati donacije. Važno nam je podizanje svijesti o ovom problemu, pa se pridružujemo njegovom rješavanju. Posebno smo srećni što nas u tome podržavaju i brojni poznati sportisti– kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

  •             Predstavnici Mozzarta u narednom periodu će nastaviti da doniraju novac, kućanske aparate, odjeću i ostale potrepštine Sigurnim kućama u BiH.
  •             Upravo s ciljem rješavanja ovog problema, ranije su pokrenuli kampanju “Stop nasilju nad ženama u BiH“ u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova BiH i Gender centrom Federacije BIH.
  •             Zatim su korisnicama Sigurnih kuća i njihovoj djeci u Modriči, Tuzli i Mostaru uručili donacije uz prethodne razgovore sa rukovodstvima ovih ustanova o njihovim najvećim potrebama.

            Prošle godine, povodom 8. marta, u kompaniji Mozzart ugostili su predstavnice Fondacije “Udružene žene” gdje su dogovorile buduće korake i način saradnje. Ubrzo nakon toga, Mozzart se predstavio na Sajmu za ekonomsko osnaživanje žena u organizaciji ove Fondacije. Sve zainteresovane dame tada su mogle da dobiju informacije o konkursima i proceduri zapošljavanja u kompaniji Mozzart.

mozzart i ove godine uz kampanju „16 dana aktivizma“
mozzart i ove godine uz kampanju „16 dana aktivizma“

Njihovu plemenitu podržala su brojna domaća, a svjetska sportska imena. Mozzartovu majicu sa natpisom „Stop nasilju nad ženama“ obukli su proslavljeni fudbaler Edin Džeko i njegova supruga, preduzetnica Amra, svjetski poznati rukometaš Mladen Bojinović, te nekadašnji NBA as Mirza Teletović.

mozzart i ove godine uz kampanju „16 dana aktivizma“
mozzart i ove godine uz kampanju „16 dana aktivizma“

Podršku ovoj ideji dali su i fudbaleri premijerligaša Leotara i Zrinjskog noseći majice sa istom porukom prije početka zvaničnog meča. Na isti način akciju su podržali i veterani FK Borac i FK Sarajevo nakon humanitarnog turnira u Banjaluci.

Uključivanjem sportista u ovu misiju, u Mozzartu žele da poruku o zaustavljanju nasilja čuje što više onih koji svoje omiljene igrače prate na terenu. Ovo je, kažu, utakmica u kojoj zajednički treba da pobijedimo nasilje.

mozzart i ove godine uz kampanju „16 dana aktivizma“
mozzart i ove godine uz kampanju „16 dana aktivizma“

Kampanja “16 dana aktivizma” trajaće do 10. decembra-kada se obilježava Međunarodni dan ljudskih prava, a iz Mozzarta poručuju da će misiju protiv nasilja nastaviti i nakon toga.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU