8 C
Sarajevo
Nedjelja, 28 studenoga, 2021
Još

  MUO SBK: Nastavljena borba protiv zloupotrebe opojnih droga

  ()

  Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona kontinuirano provode planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. U okviru navedenih aktivnosti, tokom proteklog vikenda realizovano je više uspješnih akcija na području Travnika, Viteza i Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

  Naime, 05.07.2019.godine oko 22,35 sati na području općine Vitez, policijski službenici Jedinice za JRiM i zajedničkog tima za borbu protiv opojnih droga izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Peugeot. Tom prilikom kod suvozača G.I. rođen 1992.godine iz Zenice pronađeno je više tableta za koje su sumnja da su opojna droga „ecstazy“.

  Istog dana, oko 23,15 sati policijski službenici PU i PS Bugojno su u mjestu Zvizde-Ponir, općina Gornji Vakuf –Uskoplje izvršili kontrolu vozila marke Renault, kojim je upravljao V.M. rođen 1994.godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Prilikom kontrole, isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

  Dana 06.07.2019.godine oko 18,40 sati policijski službenici Jedinice za JRiM PS Travnik u ulici Bosanska, općina Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe S.M. rođen 1977.godine iz Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

  U nastavku navedenih aktivnosti, dana 07.07.2019.godine oko 20,30 sati u ulici Prnjavor, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe N.Č. rođen 1984.godine iz Travnika, koji je tom prilikom dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

  U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO