Kako je potvrđeno iz Operativno centra Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo, najmanje jedna osoba je umrla usljed gutanja dima.

Prema nezvaničnim informacijama muškarac koji je preminuo je bio plućni bolesnik, a još dvije osobe su zbog povreda prevezene na Klinički centar univerziteta u Sarajevu.

Naime, u sarajevskom naselju Stup jutros je došlo do požara u podzemnoj garaži stambenog nebodera prilikom čega su izgorjela najmanje dva automobila.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, dojava o požaru zaprimljena je u 4:35 sati. Požar je lokalizovan u 4:46, a likvidiran u 6:30. Na terenu su bila četiri vatrogasna vozila sa 12 vatrogasaca.

Vatrogasci su prilikom dolaska imali probleme zbog velikog broja parkiranih automobila ispred podzemne garaže, a vrata garaže su morali razvaliti kako bi ušli i lokalizirali požar.

“Iznosili smo djecu, pomagali starijim osobama da izađu, a lupali u vrata ljudima da izađu iz stanova jer je bilo katastrofa – puno dima”, rekao je jedan od stanara.

Na automobilima je nastala materijalna šteta, a uzrok požara će biti poznat naknadno

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o