5.5 C
Sarajevo
Srijeda, 7 prosinca, 2022

Na tavanu našao 32 godine staru igru koja vrijedi malo bogastvo

Čišćenje tavana kuće u kojoj je odrastao ovog je vikenda Scottu Amosu iz Rena u Nevadi donijelo oko 9000 dolara, za koliko je proteklog vikenda na aukciji prodana 32 godine stara igra za NES Kid Icarus, koju je sasvim slučajno pronašao.

Izvorno je mislio kako igra vrijedi tek nekoliko stotina dolara, ali javio se nekoliko stručnjaka u vezi svog pronalaska, a nakon pola sata jedan mu je i odgovorio: “Pronašao si blago”, izjavio je za Reno Gazette Journal. Nitko iz Amos obitelji nije siguran kako je zapakirana igra za NES Kid Icarus s računom završila na tavanu ni zašto. Međutim, kako račun datira iz 8. decembra 1988., pretpostavljaju kako se radi o zaboravljenom poklonu za Božić

“Pronaći zapakirani primjerak sasvim slučajno, pogotovo u tako dobrom stanju i jasnim porijeklom, vrlo je neobična i poprilično povijesna pojava”, rekla je Valarie McLeckie iz tvrtke Heritage Auctions. Radi se o jednoj od igara koje je najteže pronaći u takvom stanju, a McLeckle smatra da ih postoji tek 10-ak u svijetu u rukama kolekcionara.

  Ovo je najskuplja Pokemon karta: Prodana je za 195.000 dolara

Tvrtka Wata Games, za ocjenjivanje stanja videoigara, pronađenoj je igri dala visoku ocjenu 8 od 10, što je sjajno za igru za koju donedavno nisu ni znali da postoji te je posljednjih 30-ak godina provela u kutiji na tavanu. Zbog jasnog dokaza o porijeklu i visoke ocjene za stanje igre, proteklog je vikenda na aukciji uspješno prodana za devet hiljada dolara.

Amos je rekao da će zaradu od videoigre podijeliti popola sa sestrom te da za idući mjesec planiraju odmor u Disney Worldu.

Kid Icarus izvorno je izašao 1986. u Japanu, a godinu kasnije je stigao na europsko i američko tržište. Igra se temelji na grčkoj mitologiji. Protagonist pod imenom Pit, koji pomalo liči na Kupida, mora pronaći tri sveta blaga kako bi oslobodio božicu Palutenu. Iako je igra dobila miješane kritike, smatra se kultnim klasikom i dobila je brojna izdanja i nastavke.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU