Najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine podignuta na najvišem vrhu Vlašića

Na vrhu planine Vlašić podignuti su jarbol i zastava u čast generala Armije Bosne i Hercegovine Mehmeda Alagića. Kako su ranije saopćili organizatori, ovo je najveća zastava Republike BiH na najvišem vrhu Vlašića, dimenzija 5×10 metara na jarbolu visine 17,5 metara.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, uoči podizanja zastave je kazao da je danas sa Vlašića poslana jasna poruku svim patriotama kojima je Bosna i Hercegovina u srcu.

“A to je da smo jedinstveni i beskompromisni u očuvanju domovine i da smo sposobni izdići se iznad partikularnih interesa bilo koje vrste i prirode, da bismo je očuvali i odbranili, a još jasniju poruku šaljemo onima koji ne voli Bosnu i Hercegovinu, koji bi željeli da ona nestane. Spremni smo je braniti svim dozvoljenim sredstvima i po svaku cijenu zato smo danas u zvuke himne Republike Bosne i Hercegovine, na najvišem vrhu Vlašića podigli monumentalnu zastavu s ljiljanima baš onako kako je to uradio naš komadant rahmetli general Mehmed Alagić kada su združene snage armije Republike Bosne i Hercegovine oslobodile Paljenik, najviši vrh Vlašića i najavili svoj pobjedonosni hod ka konačnom oslobođenju države”, rekao je Dautović.

Podsjetimo, po prvi put na Vlašiću se organizira jedinstvena manifestacija pod nazivom „Dani pobjede, dani ponosa“.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU