13.8 C
Sarajevo
Četvrtak, 1 lipnja, 2023

Napretkova izložba „Stećci – svjetska baština UNESCO-a u Novom Travniku

U organizaciji HKD Napredak Podružnica Novi Travnik i HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u petak, 3. lipnja 2022. godine s početkom u 19 sati u Domu kulture u Novom Travniku bit će otvorena izložba „Stećci – svjetska baština UNESCO-a.“

Riječ je o pokretnoj izložbi na kojoj će se prezentirati umjetničke fotografije stećaka s lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Sve fotografije su upotpunjene detaljnim tekstualnim objašnjenjima, na hrvatskom i engleskom jeziku, uključujući opis područja na kojem je stećak fotografiran te pojedinosti o samom spomeniku.

Ovaj projekt, a kojeg je osmislio i priredio Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, afirmira internacionalnu i prekograničnu suradnju, kulturnu povezanost, promovira zajedničku kulturnu baštinu te ima za cilj osnažiti i potaknuti daljnju zajedničku suradnju i kao takav dobio je i potporu Ministarstva kulture i športa Federacije Bosne i Hercegovine.

O izložbi će govoriti Velimir Bugarin, magistar povijesti i etnologije i član Upravnog odbora HKD Napredak podružnice Novi Travnik, te Miroslav Landeka, predsjednik glavne podružnice HKD Napredak Mostar i dopredsjednik HKD Napredak.

Glavni cilj ove izložbe je predstavljanje stećaka publici u Novom Travniku i svima koji cijene ovo veoma vrijedno kulturno bogatstvo koje je prepoznato i od strane UNESCO-a.

napretkova izložba „stećci – svjetska baština unesco-a u novom travniku
napretkova izložba „stećci – svjetska baština unesco-a u novom travniku

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU