NARODNI LIJEK ZA UPALU BUBREGA List od ovog povrća spasiće vas velikih muka

Malo je poznato da se, osim korjena, u ishrani može koristiti i list mrkve, koji su grčki ljekari uključili u spisak 600 najefikasnijih biljaka u prevenciji i liječenju pojedinih vrsta karcinoma. Zato nemojte dozvoliti da ovaj dragocjeni sastojak završi u korpi za otpatke jer sadrži bjelančevine, vitamine i minerale i čak šest puta više vitamina C nego korjen biljke.

Odličan je izvor kalcijuma i hlorofila, pa čisti krv, limfu i nadbubrežne žlijezde od toksina, jača kosti i mišiće i popravlja kvalitet vida. Velike količine kalijuma i vitamina K u listu mrkve snižavaju krvni pritisak, normalizuju metabolizam, štite od osteoporoze i kardiovaskularnih oboljenja.

narodni lijek za upalu bubrega list od ovog povrća spasiće vas velikih muka
pixabay

U homeopatiji se čaj od lišća mrkvekoristi kao prirodno diuretsko sredstvo za liječenje bolesti bubrega i eliminaciju otoka, dok se sok od lišća upotrebljava kao antiseptik za ispiranje usta i pomaže u tretiranju lošeg zadaha, ali i lečenju afti i gingivitisa. Zbog jakog antiseptičkog djelovanja sok dobijen iz svežeg lista mrkve možete pomešati s medom i koristiti za dezinfekciju rana, ali i za unutrašnju upotrebu ako želite da stimulišete rad hipofize.

Trudnice treba da izbegavaju list mrkve, koji se u ruskoj narodnoj medicini koristi za stimulaciju materice u vrijeme porođaja. List šargarepe koristite na isti način kao list peršuna. Isjeckajte ga i njime začinite čorbe ili obroke od povrća pri kraju kuvanja, dodajte ga u salate, a u kombinaciji s bijelim lukom, đumbirom i biberom jelima daje poseban ukus i ima izuzetno stimulativno dejstvo na tijelo.

BONUS VIDEO:

NARODNI LIJEK ZA UPALU BUBREGA List od ovog povrća spasiće vas velikih muka appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU