Nasilje u porodici: Općinski sud u Ljubuškom odbio pritvor i izrekao mjere zabrane za osumnjičenom

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom donio je rješenje o odbijanju pritvora i izrekao mjere zabrane za D.B. (rođen 1982.) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “nasilje u obitelji”.

Nakon što je 23. rujna u službenim prostorijama Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) Široki Brijeg ispitan osumnjičeni D.B. i donesen nalog o provođenju istrage, istog dana Tužiteljstvo je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Općinskom sudu u Ljubuškom.

D.B. se stavlja na teret da je počinio kazneno djelo “nasilje u obitelji” u stjecaju s kaznenim djelom “nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari”, priopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva ZHK Široki Brijeg.

Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Dana 23. rujna nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga za određivanje pritvora Kantonalnog tužiteljstva ZHK Široki Brijeg, sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom donio je rješenje o odbijanju pritvora, izrekao mjere zabrane, a na koju odluku Općinskog suda u Ljubuškom će Tužiteljstvo pravovremeno uložiti žalbu.

Tužiteljstvo će nastaviti s intenzivnim radom u cilju okončanja istrage u ovom predmetu.

bhrt.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU