Novogodišnja atmosfera u Sarajevu

Ostalo je malo više od 24 sata do ulaska u novu 2024.godinu. Ako je sudeći po fotografijama sa ulica Sarajeva, glavni grad Bosne i Hercegovine i ove godine će biti krcat domaćim i stranim gostima.

Novogodišnja proslava počet će koncertom Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu u 19:30, dok će definitivno spektakl uslijediti u Titovoj ulici, gdje od 21 sat počinje program „Sarajevska priča“, gdje će nastupiti Laka, Bombaj Štampa, Zabranjeno Pušenje i Crvena Jabuka.

Da je novogodišnja atmosfera u Sarajevu na vrhuncu potvrđuju i fotografije s ulica glavnog grada. U popodnevnim satima Saračima, Ferhadijom i Titovom ulicom prošetao je popularni Vučko, maskota Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984.godine. U pratnji gradonačelnice Benjamine Karić i domaćina programa „Sarajevska priča“, Zenita Đozić Zena, Vučko je pozdravio stotine građana i turista, a da je bio atrakcija na ulicama glavnog grada, svjedoči i to da se od Vijećnice do Katedrale „šetkao“ i slikao skoro 2 sata.

Prema podacima Turističke zajednica KS i Booking.com smještajni kapaciteti u Sarajevu su popunjeni, a gosti pristižu iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, regije i Evrope.

Organizatori novogodišnjeg programa „Sarajevska priča“ i MUP KS još jednom apeluju na građane i goste na pridržavanje pravila u izmijenjenom režimu saobraćaja te da poštuje sve uslove i pravila koja važe u Titovoj ulici na Javnom dočeku Nove godine 31.decembra.

Ulazi u Titovu ulicu su otvoreni od 19:30 sati iz pravca ulice Kulovića, Dalmatinske i Šenoine.

novogodišnja atmosfera u sarajevu

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU