Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Odličan uspjeh kadeta ŠK ”Travnik” na 20. Državnom kadetskom i omladinskom prvenstvu u Dvorovima

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Banja Dvorovi kod Bijeljina i ŠS RS bili su organizatori jubilarnog 20. prvenstva Bosne i Hercegovine za najmlađe šahiste raspoređene u sedam starosnih kategorija (do 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20). Šahovski klub ”Travnik” predstavljalo je četvero učesnika po čemu smo bili među najbrojnijim delegacijama.

Najbolji uspjeh ostvarila je Sajra Dedić u konkurenciji kadetkinja do 10 godina, koja je među sedam šahistkinja zauzela 3. mjesto i osvojila bronzanu medalju, još jedno odličje u kratkoj no, već sada izuzeto plodnoj karijeri ove mlade Travničanke.

Mehmed Topoljak je u grupi kadeta do 14 godina zauzeo dosta solidno 5. mjesto od 10 takmičara, a naročito ohrabruju njegov sve ozbiljniji pristup i kvaliteta igre.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Mijo Kovač je među kadetima do 18 godina također osvojio 5. mjesto sa 4,0 poena iz 9 partija što je također napredak u odnosu na prošlogodišnji nastup.

Konačno, među 9 kadetkinja do 14 godina Travničanka Nejla Čaušević je osvojila 3,5 poena i donijela Klubu još jedan plasman na 5. mjesto, a greške u potpuno dobijenim partijama su je koštale i znatno boljeg rezultata.

Budući da su ove godine gotovo svi kadeti ŠK ”Travnik” nastupili u starijim grupama takmičara u odnosu na prethodnu godinu, ovaj rezultat se mora smatrati dosta solidnim ostvarenjem. Nastavljen je kontinuitet osvajanja medalja na federalnim i državnim prvenstvima, što je poticaj i za dalji i intenzivniji rad Škole šaha ŠK ”Travnik”.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas