Održan ljetnji judo kamp “Bočica 2022”

Ljetni judo kamp “Bočica 2022” se održava već petu godinu zaredom u planinarskom domu pored Kaknja. Na kampu je treniralo oko 50 učesnika iz četiri kluba: Judo klub “Čelik” Zenica, “Kakanj” iz Kaknja, “Mahnjača” Žepče i Novi Travnik.

Treninge su vodili iskusni judo majstori Hebib Bučan 7. dan, Neldin Trako 2. dan, Dijana Sadikovski  2. dan, Nudžejm Tabaković  1. dan. Mladi judisti iz četiri kluba imali su priliku da se međusobno druže i da od starijih kolega nauče principe judo-a.

Kamp traje tri dana. Dnevno smo imali po tri treninga. Uz to smo imali razne aktivnosti. Tokom kampa bili smo u prilici da stičemo prijateljstva sa članovima drugih klubova kako bi se što bolje pripremili za takmičenja“, izjavio je za Zenicainfo.ba Zubejr Sakić , član Judo kluba “Čelik” iz Zenice.

Njegov klubski kolega Dorjan Jonjić je zadovoljan uslovima na kampu i raduje se novom susretu sa mladim judistima.

Uspjeli smo naučiti razne stilove borbe i tehnike od judista iz drugih klubova. Preporučio bih i drugiim dječacima da se okušaju u judou, ali da ne odustaju ako odmah ne uspiju savladati sve tehnike. Judo je dobar kao sport jer može pomoći svakom pojedincu“, naglasio je Dorjan Jonjić, član Judo kluba “Čelik”.

Trodnevni kamp „Bočica 2022“ je ujedno označio i početak priprema za sljedeću takmičarski sezonu. Na Svjetskom prvenstvu u judou za kadete koje se održava trenutno u Sarajevu od 24. do 28. avgusta , dvojica trenera Judo kluba “Čelik” angažovana su u svojstvu delegata.T o su Neldin Trako i Sead Bolić. (M. P.)

The post Održan ljetnji judo kamp “Bočica 2022” appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU