1 C
Sarajevo
Nedjelja, 2 travnja, 2023

Oko 2.000 građana Tuzle iftarilo u Mejdanu

Šesti dan mjeseca ramazana, u subotu 11. maja 2019. godine u SKPC Mejdan, Medžlis Islamske zajednice Tuzla priredio je veliki iftar.Tokom ovog tradicionalnog ramazanskog susreta se okupilo i zajedno iftarilo oko 2.000 ljudi.Veliki iftar je dio nastojanja Medžlis Islamske zajednice Tuzla da svim dobronamjernim ljudima približi vjeru islam, njenu suštinu i smisao, ali i prilika da se podsjetimo na naše vrijednosti, kulturu i tradiciju.

Organizaciju ovogodišnjeg iftara značajno su podržali Muftijstvo tuzlansko, Behram-begova medresa, Grad Tuzla, gradska i kantonalna preduzeća, privredni subjekti, udruženja, organizacije i pojedinci sa tuzlanskog područja.Velikom iftaru prisustvovao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik IO Medžlisa dr. Amir-ef. Karić, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, predstavnici Gradske uprave, kao i predstavnici vjerskog, kulturnog, političkog i javnog života Tuzle. Radost ove ramazanske večeri podijelili su i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Tuzli.Prigodnim besjedama obratili su se muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i glavni imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović.

oko 2.000 građana tuzle iftarilo u mejdanu

“Svi znamo kakvu poruku nosi post, kao i iftar u mjesecu ramazanu. Postač je neizmjerno radostan, a ta radost se prostire na oba svijeta. Postač je istovremeno i nesebičan. Večeras, ovaj veliki iftarski skup pokazuje našu zajedničku iftarsku radost. Našu radost kakvu možemo osjetiti samo u ramazani-šerifu. Ovo je tako lijepa slika u ovome gradu i to je već tradicionalno. Svi koji su doprinijeli da se večeras okupimo uz ovaj iftar zaslužuju našu veliku zahvalnost“ – kazao je muftija Fazlović.

Glavni tuzlanski imam hfz. Huskanović obratio se riječima zahvale svima koji su došli na iftar, kao i onima koji su doprinijeli i pomogli realizaciju velikog iftara. Hfz. Huskanović se posebno zahvalio predstavnicima drugih vjerskih zajednice u Tuzli koji su podijelili radost iftara sa okupljenom ulemom, džematlijma i građanima Tuzle.U ime Gradske uprave obratio se pomoćnik gradonačelnika Zijad Lugavić. Uvodno ašere proučio je Mumin-ef. Mumić, imam Hadžijske džamije. Trenutke prije, ali i nakon zajedničke iftarske sofre još ljepšim učinili su Armin Muzaferija i hor Mreže mladih i Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU