Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Oko 2.000 građana Tuzle iftarilo u Mejdanu

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Šesti dan mjeseca ramazana, u subotu 11. maja 2019. godine u SKPC Mejdan, Medžlis Islamske zajednice Tuzla priredio je veliki iftar.Tokom ovog tradicionalnog ramazanskog susreta se okupilo i zajedno iftarilo oko 2.000 ljudi.Veliki iftar je dio nastojanja Medžlis Islamske zajednice Tuzla da svim dobronamjernim ljudima približi vjeru islam, njenu suštinu i smisao, ali i prilika da se podsjetimo na naše vrijednosti, kulturu i tradiciju.

Organizaciju ovogodišnjeg iftara značajno su podržali Muftijstvo tuzlansko, Behram-begova medresa, Grad Tuzla, gradska i kantonalna preduzeća, privredni subjekti, udruženja, organizacije i pojedinci sa tuzlanskog područja.Velikom iftaru prisustvovao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik IO Medžlisa dr. Amir-ef. Karić, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, predstavnici Gradske uprave, kao i predstavnici vjerskog, kulturnog, političkog i javnog života Tuzle. Radost ove ramazanske večeri podijelili su i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Tuzli.Prigodnim besjedama obratili su se muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i glavni imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović.

Oko 2.000 građana Tuzle iftarilo u Mejdanu

“Svi znamo kakvu poruku nosi post, kao i iftar u mjesecu ramazanu. Postač je neizmjerno radostan, a ta radost se prostire na oba svijeta. Postač je istovremeno i nesebičan. Večeras, ovaj veliki iftarski skup pokazuje našu zajedničku iftarsku radost. Našu radost kakvu možemo osjetiti samo u ramazani-šerifu. Ovo je tako lijepa slika u ovome gradu i to je već tradicionalno. Svi koji su doprinijeli da se večeras okupimo uz ovaj iftar zaslužuju našu veliku zahvalnost“ – kazao je muftija Fazlović.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Glavni tuzlanski imam hfz. Huskanović obratio se riječima zahvale svima koji su došli na iftar, kao i onima koji su doprinijeli i pomogli realizaciju velikog iftara. Hfz. Huskanović se posebno zahvalio predstavnicima drugih vjerskih zajednice u Tuzli koji su podijelili radost iftara sa okupljenom ulemom, džematlijma i građanima Tuzle.U ime Gradske uprave obratio se pomoćnik gradonačelnika Zijad Lugavić. Uvodno ašere proučio je Mumin-ef. Mumić, imam Hadžijske džamije. Trenutke prije, ali i nakon zajedničke iftarske sofre još ljepšim učinili su Armin Muzaferija i hor Mreže mladih i Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas