Iz ureda načelnika Općine Travnik upućena je OBAVIJEST s ciljem povećanja stepena sigurnosti lica (turista) na skiljaškim stazama i ostalim lokacijama gdje je zabranjen saobraćaj motornih sanki.

Kako stoji u OBAVIJESTI,  s ciljem poboljšanja turističke ponude,  vrši se intenzivna kontrola primjene odredbi člana 91. Odluke o komunalnom redu na području turističkog naselja Babanovac, a kontrolu vrše nadležni općinski inspektori u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Travnik.

U prilogu OBAVIJESTI nalazi se i IZVOD IZ ODLUKE O KOMUNALNOM REDU NA PODRUČJU TURISTIČKOG NASELJA BABANOVAC: SAOBRAĆAJ NA SKIJALIŠTIMA

U vrijeme rada ski liftova motorne sanke, osim službenih motornih sanki ne mogu koristiti ski staze.

Motorne sanke bez vremenskog ograničenja mogu koristiti javne ceste unutar ski centra koje ne pripadaju uređenim ski stazama.

Na koristenje motornih sanki na skijalištu, obaveze postupanja u slućaju nesreće, mjere bezbjednosti u pogledu vozača i druga pitanja koja de tiču korištenja motornih sanki na skijalištu, primjenjuju se propisi koji se odnose na motocikle i bezbjednost saobraćaja na putevima.

 

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o