Opština uručila koverte sa 70KM i poklon pakete najstarijim stanovnicima

Općina Ilidža za 2.441 stanovnika koji imaju više od 80 godina, za svakog od njih obezbijedila je novčana sredstva po 70 KM. Najstarijim Ilidžancima koverte su podijelili predstavnici Općine Ilidža na kućna vrata.

Najstarije stanovnike ove općine 18. veljače 2020. godine posjetili su predstavnici Općine i uručili im novčana sredstva i poklon pakete.

Porodica Tuhčić, Uzeir i Fatima izbjeglice iz Zvornika svoj smiraj i staračke dane provode u Hrasnici. Dedo Uzeir i nana Fatima žive sami. Djeca su kako rekoše u bijelom svijetu, ali uvijek i iz daleka brinu o njima. Imaju dvoje djece, dvije snahe, četvero unučadi i četvero praunučadi koji ih posjećuju kad god im se ukaže prilika. Dane provode u toplini svoga doma, shvaćajući prolaznost života, a i značaja ljubavi u tim danima. Sa sjetom se sjećaju svog Zvornika. U Hrasnici su dobro prihvaćeni, ali nostalgija ih nekad vuče ka rodnom kraju.

Enver Mrzić ima 102 godine i živi u Otesu, sam. Nije usamljen reče, jer njegovi susjedi brinu o njemu. Radni vijek je proveo u Fabrici ortopedskih pomagala „Neretva“. Svirao je saksofon i volio pjesmu, igru i planinarenje. Sin i unuk žive na Vratniku i obilaze ga.

“Redovno šetam po Ilidži, a i Baščaršiji. Odem i do planine, a i na druženja penzionera. Moj recept za dug život jeste da ne težimo da promijenimo stvari na koje mi ne utičemo, da živimo bez stresa i da smo okruženi ljudima koje volimo”, rekao nam je ovaj vitalni starac koji nas je ispratio uz osmijeh i želje da se vidimo i sljedeće godine, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Buka.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU