OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Gonzalo Higuain prelazi u klub za koji mogu igrati samo rijetki

Gonzalo Higuain se prošlog ljeta vratio u Juventus nakon dvije uzastopne posudbe – u Milanu i Chelseaju.
Kako stvari trenutno stoje u Juventusu nisu spremni da mu ponude novi ugovor.Pregovora o produženju još nema, a kako mu ugovor sa torinskim klubom ističe na ljeto – već se odavno špekuliše o njegovom novom klubu.

Sada su se pojavile informacije da bi 32-godišnji Argentinac mogao napraviti iznenađujući transfer, na ljeto napustiti Juventus kao slobodan igrač i otići u Athletic Bilbao.

Athletic Bilbao je klub koji u svoje redove prima samo Baske, bilo da je riječ o igračima rođenim u Baskiji ili onima koji imaju baskijske krvi.

Gonzalo Higuain sa druge strane je Argentinac rođen u francuskom Brestu, gradu u kojem mu je otac svojevremeno igrao fudbal.

Međutim, u špekulacijama o Higuainovom odlasku u Bilbao možda i ima nečega a “dokaz” je pronađen u izjavi njegovog oca Jorgea – datoj poprilično davno.

Naime, svojevremeno je Jorge komentarisao navode da bi njegov drugi sin Federico Higuain mogao zaigrati za Athletic Bilbao. Tada je otkrio da je njegov djed, Gonzalov i Federicov pradjed – Bask.

“Moj otac me stalo podsjećao kako je djed govorio da Baski nisu ni Španci ni Francuzi, da oni ne pripadaju nikome. Oni su jednostavno Baski”, svojevremeno je izjavio Jorge Higuain.

Ipak, ukoliko do ozbiljnih pregovora zaista dođe, ovakve Jorgeove tvrdnje će se morati potkrijepiti čvrstim dokazima – u suprotnom neće moći potpisati za klub sa San Mamesa.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU