20 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 lipnja, 2023

Pet razloga zbog kojeg žene radije biraju dominantnog partnera

Iako se u gotovo cijelom svijetu radi na osnaživanju žena, neke žene bi uprkos tome voljele imati dominantnog partnera. To su obično žene koje privlače loši momci, oni koje donose odluke umjesto njih i one koje su imale stroge roditelje.

Bright Side napravio je listu zbog čega žene radije biraju dominantne muškarce.

Žene privlače loši momci

To nije stereotip, već samo po sebi činjenica. Muškarci koji dominiraju obično konzumiraju duhan, alkohol, imaju tetovaže i imaju impulsivno ponašanje. No žene itekako padaju na njihov šarm.

Biraju nekoga ko može donijeti odluke umjesto njih

Žene vjeruju da bi njihov život bio puno lakši kada ne bi morale same donositi važne odluke. Iz tog razloga, žene su radije s partnerima koji mogu preuzeti kontrolu i donijeti svaku odluku umjesto njih. Kada se na to naviknu postaju ovisne o njima.

Fini momci su im dosadni

Muškarci koji vole romantične šetnje i držanje za ruke cijelim putem jednostavno im nisu privlačni. Umjesto toga radije bi bile s partnerom koji ima avanturistički duh, nekoga ko će ih povesti na divlju pustolovinu.

Prave razliku između dominacije i agresije i zlostavljanja

Ponekad dominacija može navesti osobu da bude nasilna. To ne znači da dominantni ljudi ne mogu da vole, ali vas mogu voljeti do te mjere da vas počinju kontrolirati. Zbog toga je vrlo bitno da vidite razliku između dominacije i zlostavljanja. Ako morate raditi neke stvari protiv vaše volje, to je zlostavljanje.

Djetinjstvo utječe na vaš život više nego što mislite

Vaš odnos s partnerom jako je određen načinom na koji ste odgajani. Ako su jedan ili oba roditelja bili dominantni i strogi po prirodi, navikli ste na taj način života i podsvjesno tražite iste osobine i u partneru.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU