20 C
Sarajevo
Utorak, 30 svibnja, 2023

Počeli radovi na sanaciji ulice Aleja Šehida

Gradska uprava Zenica realizira brojne projekte koji imaju za cilj unapređenje uslova života svih građana, a shodno tome počeli su i radovi na sanaciji ulice Aleja Šehida, vrijednosti 243.618,57 KM.

Ovi radovi uveliko će unaprijediti infrastrukturu u centru grada, posebno uzme li se u obzir kako ovu dionicu puta koriste brojni građani.

Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radove, radove izvodi firma “Komgrad-Ze”.

Podsjećamo kako je upravo zbog ovih radova na snazi djelimična obustava saobraćaja, na dionici između mosta „Metalurg“ i nadvožnjaka (kod stepeništa za ulazak u Gradsku arenu „Husejin Smajlović“), u vremenskom periodu od 7 do 17 sati, od 18. augusta 2022. godine do okončanja radova na sanaciji ulice, a najdalje 20 dana.

Od značajnijih radova koje Gradska uprava Zenica trenutno realizira na području Zenice valja izdvojiti uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanaciju stepeništa na Kamberovića polju, rekonstrukciju odnosno sanaciju ulice Mejdandžik, Štrosmajerove i Gornjozeničke ulice, te početak radova na rekonstrukciji ulice Armije BiH.

Novi asfalt urađen je za selo Gradina, za mještane ulice Visočka u MU Drivuša i na spoju ulica Prvomajska i Bistua Nuova, uspješno je završena sanacija i asfaltiranje ulice Mejdandžika, a pored toga u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša.

zenica.ba

The post Počeli radovi na sanaciji ulice Aleja Šehida appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU