Počeo upis u Studentski centar UNZE, bez poskupljenja smještaja i ove godine

Sudentski centar Univerziteta u Zenici raspisao je konkurs za prijem redovnih studenata na smještaj u akademskoj 2022/2023. godini koji je otvoren do 28. septembra, a useljavanje studenata počinje u prvoj sedmici oktobra.

Vrata Studentskog centra Univerziteta u Zenici ove godine će biti otvorena za 220 studenata, koliki je smještajni kapacitet studentskog doma. Direktor Studentskog centra Dino Eminović uvjeren je da će s lakoćom i ove godine popuniti smještajni kapacitet, bez obzira na smanjeni broj upisanih studenata na fakultete UNZE, pa strahuje da će imati veći broj zahtjeva od predviđenog kapaciteta kreveta.

Dobra vijest za studente je da do poskupljenja smještaja neće doći, iako je i ta opcija razmatrana. Kako kaže Eminović, još za vrijeme početka pandemije bilo je riječi o poskupljenju smještaja, ali cijena ostaje na prošlogodišnjem nivou.

Imali smo namjeru pojavom pandemije podići cijene, međutim na sugestiju resornog ministarstva, ostali smo na stanovištu da ne pojačavamo cijenu. Cijena smještaja je 106 KM po studentu plus participacije koje plaćaju kantoni”, ističe Eminović.

dino eminović

Dodaje da je ovu akademsku godinu 35 posto kapaciteta smještaja u domu rezervisano za brucoše, tačnije 80 mjesta, te se nada kao i prethodnih godina pojačanom interesu brucoša.

Ove godine, ističe, nije bilo većih radova na poboljšavanju uslova za smještaj osim onih standardnih, čišćenje i pripreme soba.

“Zaista smo se potrudili da napravimo optimalne uvjete za boravak. Od prošle godine svaka soba ima internet, pa su studenti za vrijeme pandemije mogli iz Studentskog centra pratiti online nastavu”, kazao je Eminović.

U cilju povećavanja kapaciteta smještaja, Eminović najavljuje izgadnju aneksa na zgradi Studentskog centra UNZE, ali kako kaže još su u fazi pripreme dokumentacije i prikupljanja dozvola, pa očekuje da će do realizacije ovog milionskog projekta, doći naredne godine. ( M. H.)

The post Počeo upis u Studentski centar UNZE, bez poskupljenja smještaja i ove godine appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU