4 C
Sarajevo
Srijeda, 1 veljače, 2023

Podrška završetku izgradnje modernog srednjoškolskog centra u Travniku

Predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Jasmin Duvnjak i Elvedin Mušanović u sklopu radno-parlamentarnih aktivnosti posjetili su sjedište Srednjobosanskog kantona (SBK) u Travniku, saopćeno je u petak iz Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Tokom susreta sa premijerom SBK-a Tahirom Lendom i predsjedavajućim Skupštine SBK-a Josipom Kvasinom razgovarali su o privredi, turizmu, pravednijoj raspodjeli javnih prihoda, izgradnji brze ceste Lašva-Nević Polje i drugim temama od značaja za ovaj dio naše zemlje. U svrhu podrške završetku izgradnje savremene i funkcionalne zgrade Mješovite srednje škole MSŠ “Travnik” upriličena je i posjeta jednoj od najvećih srednjoškolskih ustanova u BiH, koja već godinama radi u iznajmljenim prostorijama.

Ovom sastanku prisustvovali su predsjednik Školskog odbora MSŠ “Travnik” Midhet Sarajčić i direktor škole Adnan Grabus. Delegati u Domu naroda PFBiH Jasmin Duvnjak i Elvedin Mušanović obećali su dodatni angažman na realizaciji, već ranije obećane, podrške Federacije BiH u iznosu od pet miliona KM kroz direktnu budžetsku stavku u Budžetu FBiH za 2022.godinu. Ovaj iznos, zajedno sa sredstvima osiguranim rebalansom budžeta SBK za 2021. godinu, konačno bi omogućio završetak izgradnje i opremanje nove moderne zgrade MSŠ “Travnik” do iduće školske godine.

  Gradonačelnik Kasumović na sastanku u Delegaciji EU u BiH: Nastavlja se podrška europskoj Zenici

Nakon radnih posjeta sjedištima institucija Unsko-sanskog kantona u Bihaću i Srednjobosanskog kantona u Travniku, naredne sedmice predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Parlamentu FBiH posjetit će institucije Bosansko-podrinjskog kantona u Goraždu i Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, stoji u saopćenju. 

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU