Petak, 23 travnja, 2021

Pogledajte najjači Golf u historiji

Snažniji i opakiji u svakom pogledu, novi Golf u R izvedbi nastavlja u istom ritmu predstavljajući se kao beskompromisni hot hatch

Nema sumnje, najvažnija vijest je kako je 2.0 TSI zadržan, a njegov maksimum je na pola puta između prethodnika i zadnjih najava. Razvija do 320 KS, ali i čak 420 Nm, što je primjetan plus u odnosu na prethodnika. Dobra je vijest i ostanak ručnog mjenjača u ponudi, a loša kako će ga nuditi u Americi, ali ne i u Europi. Dakle, nama ostaje na raspolaganju isključivo sedam-stupanjski DSG, dok će preko bare gdje obožavaju automatiku voziti i sa “palicom”.

Pogledajte najjači Golf u historiji

Zato je pogon na sve kotače standardan, kao i torque vectoring sistem raspodjele momenta. U Volkswagenu vjeruju kako je Golf sada osjetno upravljiviji i agilniji, i to uz eliminiranu uvijek neželjenu pojavu podupravljanja. Adaptivno podvozje daje vozaču mogućnost da iz kabine bira jedan od šest ponuđenih stilova vožnje. Novost su Special i Drift, gdje je prvi optimiziran za stazu Nordschleife s nešto mekše podešenim ovjesom u odnosu na Race mod. Drift mod dakako ne treba pojašnjavati.

Pogledajte najjači Golf u historiji

Zahvaljujući sportskom ovjesu i negativnom kutu kotača stabilitet vozila je drastično napredovao, a isto vrijedi i u pogledu kočnica. R varijanta je 20 mm bliža podlozi, a ima kočnice s prednjim diskovima promjera 358 mm i debljine 33 mm.

Pogledajte najjači Golf u historiji
- Oglašavanje -

Ako se pitate koliko je brz evo i tu odgovora. 100 km/h postiže za 4,7 sekundi, a neće posustati sve do limitiranih 250 km/h.

Najjači Golf u historiji ćete prepoznati po detaljima poput sportskog odbojnika s većim usisnicima, unikatne maske te lajsne koja svijetli plavom bojom. Straga je pak također mesnatiji odbojnik s crnim difuzorom, te četverostruki ispuh. Bok otkriva mesnatije pragove, te 19-inčne naplatke.

Pogledajte najjači Golf u historiji

U kabini očekivano sportski detalji u plavoj boji. Loga izvedbe ne nedostaje, kao ni karbonske dekoracije. Volan je grijan i donosi R tipku, dok digitalni kokpit donosi R ikonografiju. Središnji 10-inčni zaslon osjetljiv na dodir je opremljen Discover Pro navigacijskim sustavom i očekivano novim MIB3 infotainment sistemom. (Izvor: Index.hr)

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO