0.5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Postoje barem tri dobra razloga da zavidite penzionerima

Kad bi ljudi znali koliko treće doba ume da bude lijepo i ispunjeno, ne bi se bojali godina i starenja.

Završili ste sve najvažnije poslove u životu – skućili ste se, zaradili penziju, izrodili i odgajali djecu, dočekali unučiće, pa sad konačno možete da se posvetite sebi i svim onim sitnim zadovoljstvima za koje nikada niste imali vremena.

Možete da čitate knjige i novine, da igrate domine i šah, da štrikate i rješavate ukrštene reći, da slikate, da lagano šetate umjesto da trčite za obavezama, da ispijate kafice i da se družite.

Eh, reći će neko, ali što kad prijatelji odu, kad stisnu bolesti, kad izgubiš volju da ujutru ustaneš, a kamoli da ideš na pijacu i kuhaš ručak samo za sebe i čekaš nekog da dođe na „čašicu razgovora“, a znaš da niko neće doći jer niko nema vremena.

Što kad dođeš do faze kad ti treba pomoć, neko da ti doda čašu vode, izmjeri pritisak, pomogne oko lične higijene…

Ništa…

I za to postoji rješenje.

Postoji mesto gdje vas čekaju društvo, bogata biblioteka, divan park za šetnju, zdravi, sveže spremljeni obroci, ali i stručna pomoć, ako vam je pomoć neophodna.

  Devet godina nakon vjenčanja otvorili su "zabranjeni poklon" i saznali što se u njemu krilo

Rješenje za sve vaše probleme je „Nacionalni dom“, licencirana ustanova za domski smještaj odraslih i starijih lica, na obroncima Deliblatske peščare u naseljenom mjestu Vladimirovac, na samo 39 kilometara od Beograda.

Nije ovo dom ko drugi. Ovaj Dom ima svoj uređeni park sa šetalištima površine 1 hektara koji, zahvaljujući specifičnoj mikroklimi predstavlja svojevrsnu vazdušnu banju.

Ovaj Dom ima i novosagrađeni objekat bez ijednog stepenika koji podsjeća na hotel s pet zvjezdica, u kojem je sve podređeno potrebama korisnika, ali mu ne manjka ni porodične topline i prijateljske atmosfere.

Dom je idealno mesto za život vitalnih baka i deka, koji uživaju u blagodetima trećeg doba, ali je istovremeno u potpunosti prilagođen nepokretnim, dementnim ili teško bolesnim korisnicima koji u potpunosti zavise od tuđe njege i pomoći.

Za to je prvenstveno zaslužan uigran tim od 45 zaposlenih s petnaestogodišnjim iskustvom koji svaku baku i svakog deku posmatraju kao rod rođeni.

Oni znaju koliko su lijepa riječ i pažnja ljekoviti, znaju da slušaju, jer poštuju starost, ali znaju i kako pomoći onima koji su bolesni i bespomoćni.

  (VIDEO) Kako da obiđete svijet, a da ne mrdnete iz kuće!

Za tu kategoriju korisnika osigurani su medicinski nadzor 24/7 svakog dana u godini, pratnja i besplatan prijevoz na ljekarske preglede i laboratorijske analize, prijevoz do drugih institucija i organizacija, ali i stručni nadzor licenciranog osoblja.

Stručnost je neupitna, nje ima i u drugim domovima, ali nigde drugde nećete osetiti bliskost, toplinu, nežnost i iskreno ljudsko razumevanje kao u „Nacionalnom domu“.

Zato je on idealno mesto za sve naše majke i očeve, bake i deke kojima ne možemo da posvetimo dovoljno vremena, pažnje i njege. „Nacionalni dom“ je oaza za treće doba. Uvjerite se i sami u to.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU