Potresna svjedočenja na suđenju ubijenog banjalučkog biznismena Slaviše Krunića

Potresna svjedočenja članova obezbjeđenja ubijenog banjalučkog biznismena danas su obilježila nastavak suđenja optuženima za teško ubistvo Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića.

Radnik “Sektora” Duško Konjević u svjedočenju je izjavio da ga je vijest o napadu dočekala u vrijeme kada nije bio na dužnosti, javlja Srpskainfo

“Odmah sam sjeo u svoje auto i odvezao se u Glamočane. Nije mi trebalo više od pet minuta. Na prvoj kapiji ranča sreo sam kolegu pa smo zajedno nastavili prema kući Krunića. Nekih 200 metara dalje, pored makadamskog puta, uz jarak, primjetio sam nepoznatu osobu da kleči i gleda u našem pravcu. Držao je ruke iznad glave i nepomično je klečao. Na glavi nije imao ništa. Izašao sam iz auta, prišao mu na 10 metara i primjetio sam da je krvav. Ispalio sam hitac upozorenja, ali to lice se nije ni pomjerilo”, ispričao je Konjević.

Nepoznatoj osobi za koju će se naknadno utvrditi da je jedan od napadača na Krunića, ubrzo je klonula glava i ostala je nepomično u tom položaju.

Pred kućom Krunića svjedok je zatekao izrešetani džip, te ubijene Krunića i Žarka Pavlovića i teško ranjenog kolegu Gorana Ilića.

“Slaviši je nedostajalo pola glave. Čuo sam njegovu suprugu kako govori: ‘Pomozite mojoj ljubavi, mome Slaviši’. Nismo ga uspjeli prebaciti u moje auto, a onda sam otišao u kuću, uzeo tepih i Slavišu smo na kraju tako prebacili u službeno vozilo i odvezli prema Paprikovcu. Živjeli smo u nadi da Slaviši možemo pomoći, zato smo ga odvezli”, ispričao je Konjević.

Republičko javno tužilaštvo tereti Benedija Đukanovića i Emilia Balda da su učestvovali u planiranju i izvršenju ubistva Krunića i Pavlovića. Zajedno sa njima bio je i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre sa Krunićevim obezbjeđenjem. Optužen je i bivši radnik “Sektor sekjuritija” Rodoljub Gajić koji je prema optužnici odavao informacije o kretanju Krunića.

Na pitanja tužiteljice Snježane Petković koja su bila vezana za optuženog Rodoljuba Gajića, Konjević je izjavio da je jedne prilike iz automobila optuženog Gajića nestao novac koji je trebao biti isplaćen na ime dnevnica radnicima, te da su radne kolege pričale da Gajić kocka.

Međutim na pitanja advokata Marinka Brkića, Konjević nije precizirao ko su ti radnici koji su pričali da Gajić kocka, niti konkretno o kakvoj vrsti kocke se radilo, piše Srpskainfo

Konjević je odgovorio i da koliko je njemu poznato, Gajić se nije raspitivao o kretanju Krunića kritičnog dana, niti je čuo za tako nešto od drugih kolega.

Željko Milašinović šurjak optuženog Rodoljuba Gajića izjavio je da je na dan ubistva radio prvu smjenu do 15 sati obezbjeđenja Krunićeve supruge i djece.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU