Razbojništvo kod Kaknja/ Brutalno pretukao penzionera tražeći novac

Stravičan napad na penzionera u kakanjskom selu Crnač

Stravičan napad desio se u petak u popodnevnim satima u selu Crnač kod Kaknja gdje je nepoznati muškarac upao u kuću 79-godišnjeg Pere Kalfića kojeg je zvjerski tukao i pokušao ubiti, da bi ga na kraju opljačkao.

Perin unuk Robert Kalfić za Avaz je kazao da je njegovom djedu život bio ugrožen.

– To se desilo u petak oko 17 sati. Djed je od kuće mojih roditelja udaljen 200 metara. Vjerovatno je taj provalnik pratio mog oca kad ide u drugu smjenu jer non stop moj otac obilazi djeda i pomaže mu. Kako nam je djed ispričao došla mu je ta osoba, starosti između 30 i 40 godina, crn visok i rekao da je došao da naplati radove za vodu. Djed rekao “nema problema” ušao u kuću i donio mu 20 maraka i muškarac je otišao – priča nam Robert.

Nakon dvije minute razbojnik se vraća i napada djeda Peru koji je tu noć doživio pravi horor.

– Muškarac je razvalio je vrata, udarao je djeda neprestano. Djed je je krvario na podu. Provalnik je krenuo po kući da pretura stvari i traži novac. Razbijao je stvari. Djed je ustao, a muškarac se vratio i nastavio ponovo da ga udara. Djed je imao šal na sebi i taj provalnik ga je davio njegovim šalom. Djed nam je ispričao da ga je nogama udarao i slomio mu nogu – kaže Robert.

Razbojnik se nije zaustavio, djedu Peri je prijetio, govorio mu da će biti obješen, a na kraju je izletio iz kuće. Slomljene noge, Pero nije uspio doći do sinovljeve kuće.

“Djed nepomično ležao”
– Sutradan smo mi došli da mu čestitamo rođendan. Nismo mogli ući, provalili smo vrata. Zatekli smo djeda nepomičnog- ispričao nam je Robert.

Dodao je da njegov djed živi od svoje penzije i da u kući i nije imao puno novca.

Porodica je odmah pozvala policiju koja je obavila uviđaj na licu mjesta. U toku je potraga za razbojnikom.

Starac je trenutno u zeničkoj bolnici i čeka operaciju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU