Subota, 24 srpnja, 2021

Realme predstavio jeftini flagship s pop-up selfie kamerom

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Kompanija Realme je predstavila smartphone Realme X, prvi kojim ulazi na tržište flagship uređaja.

Radi se o najmoćnijem smartphoneu pomenutog brenda koji ima odlične specifikacije, ali i veoma nisku cijenu.

Realme je kompanija koja je nastala od kineskog giganta Oppo, a primarna meta je indijsko tržište smartphonea. Uređaji kao što je Realme 3 nude impresivan dizajn i performanse po niskim cijenama, a kompanija je zbog toga među najpopularnijim brendovima u Indiji.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Realme X nije baš istinski vrhunski smartphone, ali je ipak veoma moćan. Koristi Qualcommov Snapdragon 710 procesor, 6,53-inčni OLED ekran rezolucije 1080p i formata 19.5:8, stražnju kameru od 48 MP sa Sonyjevim IMX586 senzorom, pop-up selfie kameru od 16 MP, senzor za otisak prsta integrisan u ekran, utor za slušalice, bateriju kapaciteta 3.765 mAh i Oppovu tehnolohiju brzog punjenja VOOC 3.0. Ovaj smartphone košta između 220 i 260 dolara, a bit će dostupan u tri verzije. Osnovna ima 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, srednja posjeduje 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, a najbolja 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

U suštini, Realme X ima dosta zajedničkog s novim OnePlus 7 Pro smartphoneom, ali je dostupan za trećinu njegove cijene. Realme X čini Googleov novi Pixel 3a s procesorom Snapdragon 670 i cijenom od 399 do 479 dolara mnogo lošijim izborom. Čak i Oppov novi Reno smartphone sa Snapdragonom 710 izgleda skupo u odnosu na Realme X.

Prodaja modela Realme X počinje 20. maja.

kli.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas