Ruskinje na meti maloljetnih razbojnika, zabilježena dva razbojništva u Mostaru

U dva zasebna slučaja nad državljankama Ruske Federacije izvršena su kaznena djela “razbojništva” na području Grada Mostara, a Ruskinje su bile žrtve maloljetnika koje su upoznali preko društvenih mreža.

Kako su navodi u izviješću MUP-a HNŽ-a, državljanke Ruske Federacije preko društvenih mreža upoznale su i komunicirale s više osoba iz BiH te su dogovorili sastanak i druženje u njihovom stanu u Mostaru.

U dva zasebna slučaja, dodaje se, nad državljankama Ruske Federacije izvršena su kaznena djela “razbojništva”.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a, u suradnji s PU Mostar, Upravom policije Županije Sarajevo i asistenciju OSA-e BiH utvrdili su identitet pet osumnjičenih osoba koje se terete da su počinili navedena kaznena djela “razbojništva”.

29. siječnja, na području Sarajeva temeljem pismenih naredbi nadležnog suda, slobode su lišene dvije malodobne osobe, koje su osumnjičene za sudjelovanje u počinjenju predmetnih kaznenih djela. Pretresom stana i prostorija koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelom “razbojništva” u Mostaru, pojašnjavaju iz policije.

Poduzimanjem službenih mjera i radnji od strane Sektora kriminalističke policije utvrđen je identitet i ostalih osumnjičenih za ovo kazneno djelo te je za istim raspisana potraga.

Uprava policije MUP-a HNŽ-a zahvalila je Upravi policije Županije Sarajevo i službenicima OSA-e BiH na profesionalnoj pomoći glede rasvjetljavanja navedenih kaznenih djela.

www.jabuka.tv

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU