SARAJEVO/ Sa dva metka ubili psa i bacili ga u potok!?

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam potresnu priču koja se desila u Trnovu, blizu Bjelašnice.

Donosimo vam potresnu priču Fahrudina iz Sarajeva koji je pokušao spasiti likvidiranog psa. Njegovu priču prenosimo u cijelosti.

“53 su mi godine! Sjedim i plačem ko dijete! 4 godine rata sam bio u mome ratnom Sarajevu! Nije bilo vode, nije bilo struje, nisam znao 4 godine šta je jabuka! Vidio sam svasta! Tuge, krvi…vidio sam strah! I opet nisam nikada! Nikada nisam nikoga mrzio! Nisam nikome zla napravio! Tako me moj rahmetli otac učio! Nisam znao nikada šta je mržnja!
25 godina poslije! Ulaz u Sarajevo! Opština Tarčin! (selo Smucka) 29.02.20
I onda! Onda sam doživio nešto što me slomilo! Mislio sam da sam sve prošao u životu! Da sam sve vidio! Pišem ovo a suze se kotrljaju! I nije me stid suza! Stid me što sam čovjek!
14.30 h telefonski poziv!


– Ulaz u Sarajevo! Lezi u potoku upucan cuko! Lezi od jutros u vodi!
Stižemo nakon 30-ak minuta i dalje sve što ću čuti i doživjeti mi je sledilo krv u venama! Kao u nekim horor filmovima! Sledila me i ta hladnoća u njihovim glasovima! Kada mi objašnjavaju sta je bilo!

sarajevo/ sa dva metka ubili psa i bacili ga u potok!?

Samo sam vidio krv u snjegu! Uz sami potok! Njega nije bilo! Nema cuke gdje je ležao! Samo tragovi krvi! Nisam ni pomislio da su ga odveli da ga likvidiraju! Da pokušaju i drugi put!


Kaže on…- Tu je ležao u potoku par sati! I puno je cvilio! Možda ga je bolilo! Al je bio dobar, djeca su mu prilazila dok je ležao! I znam da su ga upucali Čuo sam pucanj iznad moje kuće! Kad par minuta poslije vidim tog cuku kako leži u potoku!


Slušam šta mi prića i razmisljam gdje je mogao otići tako ranjen! Mislio sam da je cuko ustao kad je skupio snage i odvukao se negdje! Ali nema tragova u snijegu gdje  je ležao uz potok!


Kaze on…- Evo sada mi javljaju da su ga utovarili u kolica i odvukli u šumu dva mlada momka!


Nisam ni pomislio da su ga odveli na likvidaciju!


Kaže on…- Idemo u auto i vozi prema šumi, vidjet cemo tragove kolica!
I nakon 500 metara vožnje šumskim putem tragovi kolica! Izlazimo, trčimo prema potoku i tragovima! I nalazimo ga! Izbačen je ranjen iz kolica! Izvukli su pištolj i onako vec teško ranjenom su mu pucali jos dva puta u glavu!! Kako se kaže “ovjeren” je bio! I onda je bačen niz padinu! On srce drago lezi i hropti! Ono smrtno! Pucali su mu je u glavu! Zašto???? Prvi pokušaj nije uspio! Pa ih je nervirao njegov cvilez! Nervirala ih njegova bol! Njegov strah! Nisu ga mogli više sluslšati…Odveli su ga opet! Drugi put su mu pucali u glavu!

Brza vožnja prema veterinarskoj stanici! I kasno je! Rane su preteške! Prestao je disati! Našli su mu dvije rupe u glavi! Ubijen je iz pištolja!
Pucali samo zato što je cuko! Samo zato jer u ovoj zemlji se djeca ne uče da je to najbolji čovjekov prijatelj, nego da je to samo ker…
Koju je on danas doživio bol, koju patnju i koji strah! Kakav zločin je napravljen prema njemu! Zašto???
I sada nakon 53 godine prvi put mrzim!
Mrzim vas sa oružjem u rukama!
P.S. Cuko vise nije živ!
————————————————————-

Potresno je objasnio Fahrudin na svom Facebook profilu, a prenosimo vam od portala crna-hronika.info

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU