Semir Efendić na saslušanju u policiji nakon objave audiosnimka koji potresa SDA

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić jutros je sarajevskoj policiji dao izjavu nakon objavljivanja kompromitirajućeg snimka koji potresa SDA, potvrdila je za Klix.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Efendić je u sjedištu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros ispitan u svojstvu svjedoka nakon što je na svom Facebook profilu prije nekoliko dana objavio sporni kompromitirajući snimak koji govori o određenim korupcijskim aferama unutar SDA.

To znači da MUP KS i Tužilaštvo Kantona Sarajevo nastavljaju rad na ovom slučaju ispitivanjem svih okolnosti nastanka, ali i detalja iznesenih na snimku.

Radi se jednom od najvećih korupcijskih skandala u posljednje vrijeme, zbog kojeg je Asim Sarajlić, visokopozicionirani član SDA, podnio ostavku na sve funkcije u stranci.

Zbog cijelog slučaja nastale su i turbulencije u vezi s imenovanjem nove Vlade KS, jer su kasno sinoć u SDA donijeli odluku da predlože nova dva kandidata za ministra kulture i sporta i ministra boračkih pitanja, s obzirom na to da se ranije predloženi kandidati Emir Hadžihafizbegović i Senad Hasanspahić spominju kao akteri afere “Asim”, piše Klix.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU