REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

‘Kraljica soula’ Aretha Franklin (76) je smrtno bolesna i nalazi se u svom domu u Detroitu u krugu porodice koji se mole za njeno ozdravljenje.

Porodica moli fanove za molitvu i podršku u ovom teškom periodu za muzičku divu, prenosi Mirror. Aretha se godinama borila s problemima s prekomjernom težinom i alkoholizmom. Strani mediji su pisali da je pjevačica oboljela od raka ali ona je to sve demantovala i odbila pričati o svojim zdravstvenim problemima. Prije nekoliko godina je pala i slomila rebra te je zbog toga morala otkazati sve nastupe.

Prošle godine je posljednji put nastupila na fondaciji Eltona Johna za borbu protiv AIDS-a. Najavila je to kao njen posljednji nastup u karijeri.

“Snimaću, ali neću više održavati koncerte”, rekla je Aretha u jednom radijskom intervjuu. Prošle godine je pjevačica morala demantovati glasine o svojoj smrti koje su kolale društvenim mrežama.

“Sa žalošću vas obavještavamo da je preminula ‘Kraljica soula’, napisali su na jednom profilu. Aretha je tada objasnila kako je omršavila zbog nekih lijekova koje redovno uzima.

“Dobro sam. Hvala na brizi”, obratila se pjevačica prošle godine fanovima kad su se pojavili napisi da boluje od raka gušterače.

Aretha je svoj prvi singl izdala davne 1960. godine kada je imala 18 godina. Godine 1987. postala je prva ženska pjevačica koju su uvrstili u R&R Hall of fame. S vremenom je postajala sve popularnija, a danas uživa reputaciju najuglednije gospel, soul i R&B umjetnice. Svojim moćnim glasom je zaradila titulu ‘Kraljice soula’.

 

zenit.ba

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o