Naslovnica Show Film Najznačajnija američka country pjevačica proteklih 50 godina Joan Baez održat će svoj...

Najznačajnija američka country pjevačica proteklih 50 godina Joan Baez održat će svoj koncert 31.marta u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu

PODIJELI

Ispred distributerske kuće Una Film obavještavaju da je legendarna umjetnica, aktivistica i dobitnica nagrade za životno djelo, Joan Baez, objavila veliku turneju u 2018. U sklopu turneje promovirat će dugo očekivani studijski album, prvi nakon  “Day After Tomorrow” iz 2008.

oglasi

 

Turneja će započeti 2. marta u Stockholmu, Švedska, a Baez kaže: ” 2018. će biti godina moje posljednje veće turneje i veselim se tom putovanju sa predivnim novim albumom na koji sam vrlo ponosna i prilici da ga podijelim, kao i dugogodišnje hitove s mojom publikom širom svijeta.”

Novi album, koji još nema naziv, producirao je Joe Henry i bit će objavljen širom svijeta krajem februara 2018. godine.

Karijera Joan Baez traje više od 50 godina tokom kojih je nesebično predstavila Boba Dylana svijetu 1963. godine, koračala je na prvim linijama Pokreta za građanska prava s Martin Luther Kingom, inspirirala Vaclava Havela u borbi za Češku, a i danas se sa istom strašću bori za ciljeve u koje vjeruje.

Joan Baez je u aprilu 1993. godine, tokom opsade Sarajeva, u dvorani Kina Imperijal održala dva humanitarna koncerta u znak podrške Sarajlijama. Bila je prva velika zvijezda koja je posjetila opkoljeno Sarajevo u koje se vratila u julu 2008. godine kada je nastupila u okviru Baščaršijskih noći 2008.

Među brojnim nagradama koje je osvojila, Joan je ponosna vlasnica nagrade za životno djelo koje dodjeljuje Recording Academy, te posebnog priznanje dobiveno 2012. godine od Amnesty Internationala za izniman doprinos globalnoj borbi za ljudska prava.

U njenim pjesmama su, osim američkog folka, prisutni i elementi rock, pop, country i gospel muzike. Pored pjesama koje sama komponuje na koncertima u svom karekterističnom stilu izvodi i kompozicije poznatih umjetnika kao što su Woody Guthrie, Bob Dylan, John Lenon, Leonard Cohen, Paul Simon…

Prodaja ulaznica za koncert u Sarajevu: Blagajna BKC-a i www.kupikartu.ba