REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Sunday Stories je bend iz Bosne i Hercegovine, stacioniran u Sarajevu, a osnovan prije 6 godine. Njihovi prvi koraci u muzici stilski su pokrivali Jazz sa primjesama rocka, dok prvi album ima pregršt žanrova od popa do latino jazza upakovanih u zvuk Sunday Stories.

Album je osvojio srca publike kako domaće tako i regionalne, dok se naročito ističe pjesma My man is a dick sa preko 80.000 pregleda na društvenim mrežama. Sunday Stories se rado prisjeća turneja u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Srbiji.

Novi single, Dišem, Sunday Stories su odlučili uraditi na našem jeziku, u produkciji Đanija Pervana, producenta koji je između ostalog sarađivao i sa Letu Štuke, Natali Dizdar..

Tekst za novu pjesmu pod nazivom Dišem pisala je Nina Babić, dok su članovi zajedno radili aranžman. Spot je producirao Eldar Muhić, prema koreografiji Ene Kurtalić.

Sunday Stories djeluju u sastavu Nine Babić, Mustafe Kurtalić i Saše Ćirića već 6 godina, a od nedavno se u vidu stalne postave pridružuju Mirza Sijerčić i Adi Avdić.

„Mi smo tu, mi Dišemo i naša raja diše sa nama, napokon. Dugo se iščekivala objava nove pjesme i reakcija ljudi je nevjerovatna. Ovo je poprilično emotivan period za Sunday Stories, radujemo se svemu novom što dolazi.“, Nina Babić.

 

1
Komentari

avatar
1 Teme komentara
0 Odgovori na temu
0 Followers
 
Najnoviji komentari
Najpopularniji komentari
0 Autori komentara
Autori nedavnih komentara
  Prati komentare na ovaj članak  
Najnovije Najstarije Najpopularnije
Obavijest o
trackback

… [Trackback]

[…] Read More Information here to that Topic: tntportal.ba/show/video-sunday-stories-bend-iz-bosne-i-hercegovine-vrijedan-pomena/ […]